УЛИЦЕ У РУМЕНКИ ДОБИЈАЈУ ЈАВНО ОСВЕТЉЕЊЕ

У циљу поспешивања услова живота својих грађана, Град Нови Сад континуирано спроводи пројекте унапређења инфраструктуре. Квалитетно јавно осветљење је важан чинилац у једначини функционалности насељеног места, чега је Град веома свестан и у шта улаже значајне напоре и средства, а последње у низу насеља које ће добити побољшање у овом смислу је Руменка, где су започети радови.

Пројектном документацијом предвиђено је постављање  укупно 59 стубова јавног осветљења, различитог типа и различитих висина, на неколико локација у овом насељу.

Стубови јавне расвете биће постављени у Улици др Ђуре Јовановића Киндера; у Партизанској улици код броја 21 (пешачки пролаз ка Улици Цара Лазара); у Улици Доситеја Обрадовића код бројева 22-24 (пешачки пролаз ка Улици Цара Лазара); у Улици ослобођења (од Улице народне војске до Новосадске улице); у Косовској улици (од Војвођанске улице до Улице Михајла Пупина); у Улици Николе Тесле (леви део); у Улици Нова 5; као и на дечијем игралишту у Каналској улици.

Укупна вредност ове инвестиције је 16,48 милиона динара. Извођач је уведен у посао 26. августа, а рок за извођење радова је 120 дана.