РАДОВИ НА ОДРЖАВАЊУ ПУТНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ

Већ месец дана, кроз редовно одржавање путне инфраструктуре, одвијају се интензивни радови на поправци саобраћајних површина у граду и приградским насељима.

У Ветернику је до сада нови асфалтни коловоз добило десет улица (Зоје Миросављевић, Косова, Јелене Кон, Мачванска, Светих Архангела, Војводе Бојовића, Нова 14, Нова 36, Дежеа Костолањија, Милице Ракић), а у току су радови у Др Душана Поповића и Ластиној, чији се завршетак очекује до краја недеље.  Од 22. до 27. марта радови ће се изводити у Школској улици, услед чега ће доћи до обуставе саобраћаја на деоници од улице Љутице Богдана до Атар 19 у Ветернику.

Путарски радови актуелни су и у Футогу, где су до сада саниране улице Наде Димић и Раковачка, као и раскрсница улица Душана Кошутића и Бранка Радичевића. Тренутно се обавља поправка коловоза у Улици цара Лазара (од Бранка Радичевића до Браће Бошњак), а планирано је да се санирају и кракови улица Сремска и Индустријска. Привремена измена режима саобраћаја у Улици цара Лазара на снази је до 04. априла.  Такође, у Футогу су у току и радови на поправци коловоза у продужетку Улице Уроша Предића.

У Бегечу су завршени радови у ул. Ослобођења, а тренутно се ради поправка коловоза у Бранка Радичевића, као и на приступном путу пречистачу отпадних вода.

У Новим Лединцима санирана је улица Николин до, а асфалтиран је и пут ка гробљу у Лединцима.

У наредним данима путарска механизација биће ангажована у насељима Адице и Руменка, где је планирана санација неколико улица, у складу са захтевима надлежних месних заједница.

У самом граду радови на поправци коловоза извршени су на Булевару Слободана Јовановића (од Булевара Јована Дучића до Булевара војводе Степе), као и у улицама Дунавска, Илије Вучетића, Стојана Јанковића, Јанка Халкозовића, Баје Пивљанина, Симе Шолаје.

Тренутно се обављају припремни радови за санацију коловоза на саобраћајници уз Руменачки пут (поред фирме „Дехидра“).

Сем коловоза, у оквиру редовног одржавања врши се и поправка оштећења на пешачким и бициклистичким стазама. Радови на санацији пешачких стаза изведени су на Булевару патријарха Павла, у Текелијиној, Југ Богдана, Беле њиве, Марка Миљанова, Дожа Ђерђа, на Булевару Михајла Пупина и у пешачкој зони у строгом центру града. У сарадњи са Новосадском бициклистичком иницијативом, у току је поправка бициклистичких стаза на Булевару ослобођења, а ова врста радова обављена је и у Улици браће Рибникар.