ПРАЗНИЧНО УКРАШАВАЊЕ ГРАДА

У настојању да се на посебан начин дочара магична атмосфера предстојећих празника, у току су радови на постављању свечаног декоративног осветљења у Новом Саду.

Нови Сад ће традиционално бити окићен јединственим украсима разних облика, боја и величина, на задовољство и радост свих Новосађана и посетилаца овог града у зимским данима, а постојећи декоративни мотиви, као и сваке године, биће допуњени новим елементима украшавања.

Са крова Градске куће светлеће бројеви „2022“, а у новогодишњој ноћи једни другима ћемо пожелети да дани године исписани управо овим бројевима буду симбол здравља, радости и успеха.

Испред Српског народног позоришта наћи ће се светлосне декоративне 3Д фигуре у виду саоница и ирваса, док ће стубови јавног осветљења Позоришног трга добити 2Д светлосне мотиве.

Милетићева улица резервисана је за светлосни 2Д елемент са мотивом зиме и плаво-белу 2Д пахуљу сачињену од светлећих лампица.

Булевар ослобођења засијаће у пуном сјају захваљујући кристално белим ланчаницама постављеним на дрвеће, а крошње Змај Јовине улице добијају светлосни декоративни мотив у виду великих сијалица.

Град Нови Сад настоји да сваке године набави нове и уникатне елементе и њима украси и локација које се налазе ван ужег центра града, како би се на тај начин обогатио шири простор. Ове године су у ту сврху набављене 2 јелке и 5 лед звезда. 3Д фигура јелке висине 5,5 метара, на којој се налази 200 украсних кугли различитих пречника, сама је одредила своје место – биће постављена испред Дечије болнице како би измамила осмехе малишанима чију је празничну чаролију омела болест. Јелка висине 6 метара биће постављена испред Ургентног центра, а пет лед звезда засветлеће, попут нових живота, у дворишту Бетаније.

Свечана декорација савременог дизајна и визуелно ефектна истаћи ће лепоту нашег града и појачати дух предстојећих празника, а за набавку нових украса у буџету Града ове године издвојено је 14.809.491,60 динара.