ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ТРИ НОВА ДЕЧИЈА ИГРАЛИШТА

Град Нови Сад отпочео је радове у оквиру набавке и уградње опреме и подлоге за дечија игралишта на отвореном на територији Града Новог Сада (мала дечија игралишта са апликацијама), на три локалитета, а на радост најмлађих суграђана који ће ускоро добити нове просторе за игру и разоноду.

Постављање нових дечијих игралишта одвија се на три локалитета на територији Града Новог СадаМЗ „Сајлово“ (у ул. Драгомира Бојанића Гидре), МЗ „Адице“ (уз постојећи баскет терен у ул. Младена Стојановића), и МЗ „Петроварадин“ (уз ул. Бранислава Букурова и Мишелук). На локалитетима на Сајлову и Адицама у претходним данима извршени су радови у оквиру припреме подлоге, изливањем бетонског слоја, преко ког ће бити постављена подлога од тартана, док је на локацији у Петроварадину у току обележавање терена.

Постављање подлоге од тартана и реквизита на сва три игралишта, у зависности од повољних временских услова, планирано је за прву половину фебруара.

Игралишта ће бити новије генерације и садржаће неколико реквизита - мултифункционални комплекс са два тобогана и љуљашком гнездо, два торња са тобоганом (један за млађу и један за старију децу), две њихалице на опрузи, металну љуљашку са две седалице, криву металну клацкалицу, дрвену клацкалицу и пењалицу у облику пирамиде. Сва дечија игралишта биће ограђена и опремљена одговарајућим урбаним мобилијаром (инфо табла, клупе, корпе).

Спроводећи пажљиво планиране активности на изградњи и одржавању дечијих игралишта, Град Нови Сад сваке године умногоме доприноси здравом и забавном одрастању наших најмлађих суграђана, посебно стављајући акценат на безбедност. Реквизити за игру изабрани су и биће постављени у складу са европским стандардима и важећим Правилником о безбедности дечијих игралишта.

Укупна вредност ове инвестиције је 22,7 милиона динара, а очекивани рок за завршетак радова је крај фебруара.