ОБИЛАЗАК РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ СПОРТСКОГ КОМПЛЕКСА У ФУТОГУ

Градоначелник Новог Сада, Милан Ђурић, и в.д. начелник Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, Дејан Мандић, са сарадницима, обишли су дана 17. јануара 2023. године радове на изградњи Спортског комплекса у Футогу.

Радови на изградњи спортског комплекса у Футогу одвијају се планираном динамиком и у складу са уговорним обавезама.

Комплекс у Футогу на најбољи начин показује одлучну намеру Града Новог Сада да грађанима обезбеди што боље услове за бављење спортом и рекреацијом, а захваљујући многобројним пропратним садржајима и простор за игру и опуштање.

У приземљу објекта налазиће се олимпијски базен, дечији базен, свлачионице, коридор за публику, улаз за спортисте, кафе бар и остали пратећи садржаји.

На спратној етажи предвиђен је канцеларијски простор, гардероба, фитнес, теретана, кафе бар и пратећи садржаји, а на простору уз јужну фасаду објекта у дужини олимпијског базена биће постављене трибине за гледаоце.

Поред затворених базена садржаје ће употпунити отворени спортски терени (два кошаркашка, два одбојкашка и два тениска терена), дечија игралишта и теретане на отвореном, као и пратећа инфраструктура неопходна за функционисање самог објекта (водоводна и канализациона мрежа, саобраћајнице, пешачке стазе, паркинзи за аутомобиле и аутобусе, јавно осветљење, трафо и др.).

У тренутној фази окончани су радови на спољашњим зидовима, као и на унутрашњим зидовима на приземљу и техничкој етажи, док је на галерији озидано 90% зидова. Објекат је стављен под кров и постављени су фасадни панели и столарија.

 

Ова велика инвестиција, укупне вредности од скоро 1,8 милијарди динара, биће завршена пре краја ове године.