НОВИ САД ДОБИЈА ПОЛИГОН ЗА ЕКСТРЕМНЕ СПОРТОВЕ

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције тренутно реализује радове на изградњи полигона за екстремне спортове. Садржаји овог типа представљају иновативни елемент у Новом Саду, један аутентичан простор намењен првенствено онима који воле изазове и који ће на овај начин добити могућност да се опробају у различитим акробатским вештинама.  

Полигон ће бити постављен на атрактивној локацији у близини Креативног дистрикта, односно на јавној површини код „Чешког магацина“ и Студентског дома „Никола Тесла Нови Сад“. Планирани комплекс састојаће се од две целине - PUMPTRACK и  PARKOUR.   

PUMPTRACK. полигон намењен је свим узрастима и врстама корисника. Стаза је у облику срца, представља комбинацију истурених кривина и може се користити за бицикле, тротинете, скејтборд, ролере.

PARKOUR представља физички начин кретања у урбаној средини и савладавање препрека на ефикасан и индивидуалан начин - трчањем, скакањем, пењањем и вешањем, користећи се само снагом властитог тела. Parkour нема правила и није такмичарски, тако да су сви учесници равноправни.

Слободан простор уз полигон биће озелењен и оплемењен урбаним мобилијаром, а новоизграђени садржаји биће уклопљени у постојећи амбијент и понудити један несвакидашњи простор авантуристима и љубитељима екстремних спортова.

Вредност инвестиције је 29.996.400,00 динара, по систему кључ у руке (пројектовање и изградња), а завршетак радова планиран је до краја године.