ИЗГРАДЊА СПОРТСКОГ КОМПЛЕКСА ФУТОГ ОДВИЈА СЕ ПО ПЛАНУ

 

Град Нови Сад води рачуна о томе да се нашим суграђанима обезбеди једнак квалитет живота, како у самом граду, тако и у приградским насељима, која из године у годину добијају све бољу и модернију инфраструктуру. Управо један такав модеран комплекс, у овом случају спортско-рекреативне природе, ниче у насељу у Футогу.

Тренутно је у току изградња базена са пратећим спортским садржајима, а радове су данас обишли градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, вршилац дужности начелника Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције Дејан Мандић, као и други представници Града, који су имали прилику да се увере да се радови одвијају планираном динамиком.

Након што је завршено бетонирање темељне плоче базенског објекта, тренутно се изводе радови на даљем армирању и бетонирању који ће трајати и у јулу. Занимљиво је да ће један зид овог објекта заправо садржати покретне стаклене портале који ће омогућавати и излазак напоље, те ће базени практично функционисати као полуотворени, тј. моћи ће посетиоцима да делимично пруже и ужитак отвореног базена.

У складу са урбанистичко-планском документацијом, 2021. године започело се са активностима на реализацији спортског комплекса са базенима, који се гради између улица Пролетерске и Фрушкогорске, на подручју које је у Футогу, али и шире, већ познато љубитељима спорта. Наиме, на овом простору се налази спортска хала, око које се сада граде нови објекти и која ће бити интегрални део будућег комплекса. 

Осим постојеће хале, комплекс ће чинити затворени олимпијски базен димензија 50х25 метара, затим затворени дечији базен димензија 25х7 метара, спортски терени на отвореном (два кошаркашка, два одбојкашка и два тениска терена), дечија игралишта и теретане на отвореном, као и пратећа инфраструктура неопходна за несметано функционисање самог комплекса, укључујући водоводну и канализациону инфраструктуру, паркинге, саобраћајнице, пешачке зоне, јавно осветљење и друго. 

Комплекс у Футогу, чија је инвестициона вредност  1,76 милијарди динара, на најбољи начин показује одлучну намеру Града Новог Сада да грађанима обезбеди што боље услове за бављење спортом и рекреацијом, а захваљујући многобројним пропратним садржајима и простор за игру и опуштање.