БЛОК У УЛИЦИ СОЊЕ МАРИНКОВИЋ УСКОРО ОСВЕТЉЕН

Како би унутарблоковски простор оивичен Кејом жртава рације и улицама Максима Горког, Соње Маринковић и Војводе Мишића, добио сјај који заслужује, Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције започела је радове на изградњи јавног осветљења на овом локалитету.

Двадесет и пет стубова јавног осветљења висине 5 метара са ЛЕД извором светлости, равномерно распоређених дуж дворишта, учиниће да овај мрачни унутарблоковски простор коначно засија, а безбедност становника буде подигнута на виши ниво. За осветљење спортског терена биће задужена два рефлектора, која ће се наћи на стубовима висине 8 метара, чиме ће се добити могућност рекреације и у вечерњим часовима.

Применом изабраних техничких решења, јавно осветљење, које се константно усавршава применом најсавременијих технологија, формираће посебан визуелни идентитет овог унутарблоковског простора, не само из безбедносног, него и са естетског аспекта.

Вредност ове инвестиције износи 7.499.450,40 динара, а захваљујући новом функционалном и декоративном јавном осветљењу, ноћна слика осветљеног блока биће у складу са новогодишњом атмосфером јер се завршетак радова очекује током децембра текуће године.