АКТУЕЛНО | ЈАВНЕ НАБАВКЕ | ПРОДАЈА ЗЕМЉИШТА | КАТАЛОГ ЛОКАЦИЈА «Google МАПА» | КОНТАКТ | ГИС
Почетна страна
Untitled Document
СЕПТЕМБАР
· 28.9. Наставља се уређење кинеске четврти
· 22.9. Уређен простор око месне заједнице „Сајлово”
· 20.9. Блок у улици Соње Маринковић ускоро осветљен
· 15.9. Гради се приступни пут пречистачу у Бегечу
· 14.9. Радови на одржавању моста слободе
· 8.9. Уређује се улица Браће Кркљуш
· 3.9. Уређење блока ограниченог улицама Радничком, Стевана Мусића и Максима Горког
АВГУСТ
· 27.8. Нови семафори у Новом Саду
· 20.8. Уређење простора око храма на Новом Насељу
· 18.8. Oпремљен локалитет COVID болнице на Мишелуку
· 16.8. Завршени радови на опремању простора око некадашњег расадника на футошком путу
· 12.8. Ново место - Кисач
· 11.8. Ново место - Буковац
· 9.8. Ново место - Бегеч
· 4.8. Ново место - Салајка
· 2.8. Ускоро почињу радови на изградњи улице Браће Кркљуш
ЈУЛИ
· 22.7. Бициклистичке стазе на Футошком путу ускоро у Новом руху
· 21.7. Нови спортски терени у Новом Саду
· 20.7. Нова дечија игралишта и теретане
· 19.7. Постављају се бројачи саобраћаја
· 14.7. Уређује се улица Ђорђа Магарашевића
· 13.7. Изграђени паркинзи на Клиси
· 12.7. За безбедност деце у саобраћају
· 9.7. Опремање локалитета за фабрику чоколаде
· 8.7. Инфраструктурно опремљен стабени блок у Футогу
· 7.7. Тврђава спремна за егзит
· 6.7. Сајлово - велико градилиште
· 5.7. Опремање локалитета COVID болнице "Мишелук"
ЈУНИ
· 28.6. Напредују радови на партерном уређењу културне станице "Сајлово"
· 23.6. Инфраструктурно опремање гробља код Транџамента у Петроварадину
· 22.6. Напредују радови на локалитету Југовићево 3,4 и 5
· 16.6. Изградња дела улице Веселина Маслеша
· 11.6. Ново јавно осветљење
· 9.6. Редован рад семафора у Јеврејској улици
· 7.6. Инфраструктурно опремљена Улица Кароља Селеша
МАЈ
· 31.5. Више паркинга на Сентандрејском путу
· 25.5. Тренутни радови у планираној динамици
· 24.5. Почели радови на уређењу гробља на Транџаменту
· 19.5. Нови семафор у Футогу
· 18.5. Нови семафор у Футошкој улици
· 17.5. Инфраструктурно опремање Орахове улице
· 13.5. Граде се пешачке стазе у Бегечу
АПРИЛ
· 22.4. Новоселски поток добија два нова пропуста
· 19.4. Радови на одржавању Моста слободе
· 12.4. Редован рад семафора у Улици народног фронта
· 12.4. Инфраструктурно се опрема стамбени блок у Футогу
· 8.4. Атмосферска канализација у Ковиљу
· 5.4. Уређује се Улица Паје Крстића
· 1.4. Партерно уређење око културне станице "Сајлово"
МАРТ
· 23.3. Инфраструктурно опремљен стамбени комплекс на Југовићеву
· 18.3. Нови парк у Новом Саду
· 15.3. Опремање простора око некадашњег расадника на Футошком путу
· 11.3. Повећана безбедност на пешачким прелазима
· 5.3. Нови спортски садржаји на Булевару Европе
· 4.3. Улица Кароља Селеша добија нову саобраћајницу и јавно осветљење
· 2.3. Нова паркинг места у насељу Сателит
· 1.3. Ново лице Позоришног трга
ФЕБРУАР
· 24.2. Гради се Улица Арањ Јаноша
· 12.2. Радови на локалитету Југовићево у завршној фази
· 10.2. Завршена друга фаза уређења креативног дистрикта
ЈАНУАР
· 5.1. Ковиљ добио "Урбани џеп"

архива актуелности 2019. 2020.
JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad

НАСТАВЉА СЕ УРЕЂЕЊЕ КИНЕСКЕ ЧЕТВРТИ

28.9.2021.

   Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције наставља даље уређење Креативног дистрикта, Новосађанима познатијег под називом „Кинеска четврт“ – блока омеђеног Булеваром деспота Стефана, Мостом слободе, Сунчаним кејом и новопланираном улицом.
На овом простору предвиђени су радови на подземним инсталацијама, односно изградњи водоводне мреже у дужини од 256 м и фекалне канализације у дужини од 358 м. Паралелно са наведеним радовима обављају се и радови на топловодној мрежи, као и на електричним и телекомуникационим инсталацијама.Након завршетка хидротехничких радова, приступиће се партерном уређењу, односно поплочању око објеката, а ради лакшег приступа, као и појачања визуелног ефекта целокупног простора. Изградња нових бициклистичких стаза, које излазе на Кеј, омогућиће пријатну вожњу кроз овај урбани кварт, а шетња по новоизграђеним пешачким стазама имаће двојаку функцију јер ће уједно обезбедити и рекреацију и уживање у чарима пажљиво бираног квартовског зеленила. У оквиру дистрикта травњак ће заузимати површину од 2576 м². Уз комплекс некадашње фабрике „Петар Драпшин“ биће постављене једноредне и дворедне жардињере и 2 перголе оплемењене пузавицама. Косине око објекта биће озелењене зимзеленим шибљем и полеглим ружама. Уз трасу Моста слободе формира се густ зелени појас, а уз одбрамбени насип према Дунаву наћи ће се декоративно листопадно шибље.Безбедности локалитета и његовом естетском утиску допринеће постављање 44 стуба јавног осветљења, a 19 паркинг места, 37 клупа, 45 корпи за отпатке и 20 држача за бицикле учиниће кварт функционалнијим.
Вредност ове инвестиције износи 209.935.200,24 динара, а рок за завршетак је 220 календарских дана.Сви наведени и описани радови обављају се у оквиру уређења Кинеске четврти, а у циљу изградње будућег Креативног полиса младих као једног од најзначајнијих делова пројекта „Нови Сад Европска престоница културе 2021“. С обзиром на комплексност локалитета, његово уређење изводи се фазно. До сада је за ову намену, кроз израду пројектне документације и саму реализацију, укупно уложено 327,4 милиона динара, а простор Кинеске четврти постао је богатији за 877м саобраћајних површина, 1284м пешачких и 920м бициклистичких стаза, 211 паркинг места, 1750 м канализационе и 630м водоводне мреже, 46 стубова јавног осветљења, као и за нови урбани мобилијар.
Завршетком свих предвиђених радова аутентичност Кинеске четврти биће употпуњена и освежена новинама уређења, а у циљу да се оствари намена овог локалитета као средишта савременог културног, уметничког и креативног стваралаштва.УРЕЂЕН ПРОСТОР ОКО МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ „САЈЛОВО”

22.9.2021.

   Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције завршила је радове на партерном уређењу простора око објекта Месне заједнице „Сајлово“, чиме је остварена савремена функционална целина прилагођена потребама његових корисника.
Уређење партера око објекта обухватило је поплочање слободних површина, изградњу јавног осветљења, постављање урбаног мобилијара и хортикултурно уређење.Поплочање бетонским плочама у две различите текстуре извршено је на пешачким површинама и платоима, а изграђено је и 11 паркинг места, којима се приступа са постојеће саобраћајнице. Како се атмосферска вода не би задржавала на пешачким комуникацијама, одговарајућом нивелацијом терена омогућено је њено усмеравање ка травнатим површинама.Визуелном и декоративном утиску допринело је пејзажно уређење, при чему зеленило заузима 307м² или 16,70 % од укупне површине од 1.840м². Нови простор карактеришу травнате површине у виду зелених острва, од којих су нека у нивоу партера, док су око других изграђени потпорни зидови на којима су постављене клупе са или без наслона. На овај начин формирано је укупно 6 урбаних жардињера, у којима су посађене комбиноване биљне врсте. Поред тога што су на датом локалитету очувана постојећа стабла копривића и трешње, целокупан уређени простор оплемењен је садњом још 21 стабла листопадног и четинарског дрвећа и 295 садница шибља, употпуњених садницама перена и украсном травом.Изгледу и практичности овог простора доприноси модерно дизајниран урбани мобилијар, који је лоциран уз зелену површину и на тачкама могућег задржавања корисника. Сем клупа интегрисаних у жардињере, постављено је 10 парковских корпи за отпатке и два држача за бицикле, а плато је адекватно осветљен са 6 стубова јавног осветљења, тако да ће грађани моћи да га користе и у вечерњим часовима.
За реализацију ове инвестиције опредељено је 21.005.210,64 динара, а становници Сајлова, насеља смештеног у рубним деловима града, добили су један естетски и функционално одговарајући амбијент на коме ће моћи да проводе пријатне тренутке у разоноди и дружењу.БЛОК У УЛИЦИ СОЊЕ МАРИНКОВИЋ УСКОРО ОСВЕТЉЕН

20.9.2021.

   Како би унутарблоковски простор оивичен Кејом жртава рације и улицама Максима Горког, Соње Маринковић и Војводе Мишића, добио сјај који заслужује, Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције започела је радове на изградњи јавног осветљења на овом локалитету.

Двадесет и пет стубова јавног осветљења висине 5 метара са ЛЕД извором светлости, равномерно распоређених дуж дворишта, учиниће да овај мрачни унутарблоковски простор коначно засија, а безбедност становника буде подигнута на виши ниво. За осветљење спортског терена биће задужена два рефлектора, која ће се наћи на стубовима висине 8 метара, чиме ће се добити могућност рекреације и у вечерњим часовима. Вредност ове инвестиције износи 7.499.450,40 динара, а захваљујући новом функционалном и декоративном јавном осветљењу, ноћна слика осветљеног блока биће у складу са новогодишњом атмосфером јер се завршетак радова очекује током децембра.Применом изабраних техничких решења, јавно осветљење, које се константно усавршава применом најсавременијих технологија, формираће посебан визуелни идентитет овог унутарблоковског простора, не само из безбедносног, него и са естетског аспекта.ГРАДИ СЕ ПРИСТУПНИ ПУТ ПРЕЧИСТАЧУ У БЕГЕЧУ

15.9.2021.

   У циљу несметаног функционисања и омогућавања прилаза пречистачу отпадних вода у насељу Бегеч, Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције је почетком септембра започела радове на изградњи приступног пута за постројење.

Радови се изводе у продужетку Улице Доситеја Обрадовића, од улице Петра Драпшина до пречистача, у дужини од око 600м. Предвиђена је изградња асфалтног коловоза ширине 5м, са банкинама и упојним каналима. Пре саме изградње на овом локалитету решавани су имовинско-правни односи, при чему је експроприсано око 20 парцела или делова парцела. Вредност радова на изградњи приступног пута износи 24.173.572,80 динара, а према уговореном року од 90 календарских дана, завршетак је планиран крајем новембра.Постројење за пречишћавање отпадних вода у Бегечу изграђено је током 2019. године, чиме је омогућено да постојећа канализациона мрежа буде доведена у функционално стање. Сам комплекс пречистача простире се на површини од 1,5 ha, удаљеној око 500м од самог насеља, јужно од магистралног пута Нови Сад-Бачка Паланка, а за реализацију ове инвестиције издвојено је близу 192 милиона динара.РАДОВИ НА ОДРЖАВАЊУ МОСТА СЛОБОДЕ

14.9.2021.

   Мост слободе, један од симбола Града Новог Сада, датира још из 1981. године, а реконструисан је 2005. године, након што је срушен у бомбардовању. Надзорни органи Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције спроводе сталан надзор и обилазак како овог, тако и других мостова на територији Града. Прегледом Моста слободе, стручном проценом утврђено је да је мост у конструктивном смислу у добром и стабилном стању. Сваке године издвајају се средства за радове на одржавању моста у технички исправном стању.

У протекле две године обављени су радови на делу моста са новосадске стране, односно на деоници изнад Кеја и купалишта Штранд, при чему је извршена рехабилитација обостраних пешачких стаза, санација стуба уз шеталиште, унутрашња антикорозивна заштита, чишћење сандука моста, поправка дела пешачке ограде и замена одбојних ограда на коловозу. За ове радове издвојено је 68 милиона динара. У току је друга фаза радова на одржавању Моста слободе, чија је вредност 49,9 милиона динара. До сада је реализована поправка пешачке ограде са узводне стране моста и дела разделне плоче изнад стуба 10, као и наставак радова на антикорозивној заштити унутрашњег дела носећег сандука моста.Тренутно се обављају радови на поправци обостраних пешачких стаза са каменичке стране моста, на делу од спиралне силазне рампе до тунела. На овој деоници, дугој око 123м, постојеће девастиране пешачке стазе се руше и израђују се нове. Планирано је да сви предвиђени радови буду завршени до краја године, чиме ће знатно бити побољшани услови за безбедно и несметано одвијање пешачког саобраћаја на Мосту слободе. Моле се возачи да повећају опрезност на овом делу моста и да нарочито обрате пажњу на новопостављену саобраћајну сигнализацију у тунелу.УРЕЂУЈЕ СЕ УЛИЦА БРАЋЕ КРКЉУШ

8.9.2021.

   Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције отпочела је радове на изградњи саобраћајних површина са пратећом инфраструктуром у Улици Браће Кркљуш у Новом Саду.
Улица Браће Кркљуш протеже се паралелно са Улицом цара Душана и повезује саобраћајнице унутар блока омеђеног Булеваром Европе, Футошком улицом и Улицом цара Душана. Бројни новоизграђени стамбени објекти и висока фреквентност условили су потребу за инфраструктурним опремањем на овој локацији.

Дужина новопројектоване саобраћајнице у Улици Браће Кркљуш износи 769,66 метара. Поред коловоза, предвиђена је и изградња 165 нових паркинг места, од којих ће 8 бити резервисано за особе са инвалидитетом.
Како би саобраћај у овој улици био што безбеднији, поставиће се платформе за умирење саобраћаја, нова вертикална и хоризонтална саобраћајна сигнализација, a у зони пешачких прелаза плоче упозорења за слепа и слабовида лица. За сигурано и неометано кретање пешака граде се нове пешачке стазе у дужини од 1390м, које ће зеленим појасом бити одвојене од саобраћајнице.
Водоводна мрежа од Улице Руђера Бошковића до Улице Олге Петров биће реконструисана, а у преосталом делу улице изграђена нова, тако да укупна дужина планиране водоводне мреже у Улици Браће Кркљуш износи 1012 метара.Постојећи канализациони систем на деоници од Улице Руђера Бошковића до Улице Ђорђа Магарашевића такође ће се реконструисати, док ће стару и дотрајалу канализацију од Улице Ђорђа Магарашевића до Улице Браће Груловић заменити нова канализациона мрежа, чија је укупна дужина 1591 м.Специфичном колориту новоизграђених саобраћајних површина допринеће светиљке са ЛЕД изворима светла које ће се наћи на 29 стубова јавног осветљења, висине 5м. Вредност ових радова износи 150.318.497,7 динара, а рок за извођење је 240 календарских дана, тако да ће пролећне дане становници ове улице дочекати у једном лепшем, пријатнијем и функционалнијем амбијенту.

УРЕЂЕЊЕ БЛОКА ОГРАНИЧЕНОГ УЛИЦАМА РАДНИЧКОМ, СТЕВАНА МУСИЋА И МАКСИМА ГОРКОГ

3.9.2021.

   Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције у наредних неколико дана започеће радове на изградњи саобраћајних површина са пратећом инфраструктуром у блоку ограниченом улицама: Радничком, Стевана Мусића и Максима Горког у Новом Саду.Оно на шта је посебно стављен акценат, када је овај блок у питању, јесте изградња коловоза, паркинга, колских прилаза, као и пешачких стаза и платоа. Проблем одвођења атмосферских вода, недовољна осветљеност, неуређен унутарблоковски простор и недостатак паркинг-места условили су потребу за реконструкцијом овог блока, како би живот у оквиру њега био практичнији и пријатнији.
Испред гаража оријентисаних ка Улици Стевана Мусића предвиђено је асфалтирање неуређене земљане површине, која је већи део године била под водом и, као таква, представљала огроман проблем грађанима приликом приступа гаражама. Са северне стране обележавају се управни паркинзи, а са јужне ће бити изграђена нова пешачка стаза која ће обезбедити везу са Радничком улицом. Наспрам објекта Максима Горког 48а-51а врши се реконструкција постојећег коловоза и гради се приступ дечјем игралишту. Девастирани коловоз испред објекта Радничка 49-51 биће замењен новим, са подужном шемом паркирања.Главнa проблемaтика овог блока, која се односи на стално задржавање велике количине воде у оквиру истог, решиће се захваљујући нивелацији терена и изградњи сливника, а предвиђена је и реконструкција постојеће мреже фекалне канализације. Како би се побољшао естетски утисак комплетног простора, постојећи дотрајали и уништени урбани мобилијар биће уклоњен, а на његово место поставиће се 4 нове клупе са наслоном, 2 корпе за смеће и 24 метална стубића за заштиту зелених површина.Како би се предвиђени двосмерни режим саобраћаја несметано и безбедно одвијао, биће постављена нова вертикална и хоризонтална саобраћајна сигнализација, а ради повећања безбедности грађана у вечерњим часовима, блок ће осветљавати 18 стубова јавног осветљења са ЛЕД извором светлости.
Вредност радова на уређењу овог блока је 25.994.855,32 динара, а рок за завршетак је 180 календарских дана, тако да ће на пролеће идуће године овај блок засијати у свом новом руху. .

Untitled Document
© ГУ ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИНВЕСТИЦИЈЕ