АКТУЕЛНО | ЈАВНЕ НАБАВКЕ | ПРОДАЈА ЗЕМЉИШТА | КАТАЛОГ ЛОКАЦИЈА «Google МАПА» | КОНТАКТ | ГИС
Почетна страна
Untitled Document
ЈУНИ
· 11.6. Ново јавно осветљење
· 9.6. Редован рад семафора у Јеврејској улици
· 7.6. Инфраструктурно опремљена Улица Кароља Селеша
МАЈ
· 31.5. Више паркинга на Сентандрејском путу
· 25.5. Тренутни радови у планираној динамици
· 24.5. Почели радови на уређењу гробља на Транџаменту
· 19.5. Нови семафор у Футогу
· 18.5. Нови семафор у Футошкој улици
· 17.5. Инфраструктурно опремање Орахове улице
· 13.5. Граде се пешачке стазе у Бегечу
АПРИЛ
· 22.4. Новоселски поток добија два нова пропуста
· 19.4. Радови на одржавању Моста слободе
· 12.4. Редован рад семафора у Улици народног фронта
· 12.4. Инфраструктурно се опрема стамбени блок у Футогу
· 8.4. Атмосферска канализација у Ковиљу
· 5.4. Уређује се Улица Паје Крстића
· 1.4. Партерно уређење око културне станице "Сајлово"
МАРТ
· 23.3. Инфраструктурно опремљен стамбени комплекс на Југовићеву
· 18.3. Нови парк у Новом Саду
· 15.3. Опремање простора око некадашњег расадника на Футошком путу
· 11.3. Повећана безбедност на пешачким прелазима
· 5.3. Нови спортски садржаји на Булевару Европе
· 4.3. Улица Кароља Селеша добија нову саобраћајницу и јавно осветљење
· 2.3. Нова паркинг места у насељу Сателит
· 1.3. Ново лице Позоришног трга
ФЕБРУАР
· 24.2. Гради се Улица Арањ Јаноша
· 12.2. Радови на локалитету Југовићево у завршној фази
· 10.2. Завршена друга фаза уређења креативног дистрикта
ЈАНУАР
· 5.1. Ковиљ добио "Урбани џеп"

архива актуелности 2019. 2020.
JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad

НОВО ЈАВНО ОСВЕТЉЕЊЕ

11.6.2021.

   Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције реализује изградњу јавног осветљења на четири локације на територији Града Новог Сада. У циљу унапређења безбедности наших најмлађих суграђана и објеката у којима бораве, осветљено је двориште вртића „Венди“ у Улици Браће Дроњак на Новом насељу. Светиљке са ЛЕД изворима светла, постављене на 14 стубова висине 5м, осветљавају сам објекат предшколске установе, пешачке стазе и зелене површине Радови су завршени у предвиђеном року, а како се не би ометало редовно функционисање установе, изводили су се током викенда, када деца нису присутна у објекту. Вредност ове инвестиције износи 3.792.648,00 динара.У току су радови на изградњи јавног освељења на делу Буковачког пута, од Везирца до уласка у насеље Буковац. На овој локациоји планирано је постављање 22 стуба јавног осветљења, а уговорена вредност радова је 8.397.118,00 динара. На територији Месне заједнице „Омладински покрет“, засијаће улице Јована Храниловића, Бачка и Стјепана Митрова Љубише, где се планира постављање 45 стубова јавног осветљења, а инвестиција је вредна 17.910.756,00 динара. Доситејева улица у Новом Саду налази се у старом језгру града у којем је у ранијем периоду било заступљено индивидуално становање, са фењерима постављеним на фасаде кућа. Изградњом низа стамбених објеката веће спратности, део улице остао је у мраку. Сходно томе, изградња јавног осветљења и постављање 13 стубова вратиће пуну светлост овој улици. За ту намену опредељено је 7.436.976,00 динара, Такође, на територији Месне заједнице „Сава Ковачевић“ нову расвету су добиле улицe Kраљевића Марка, Фелеги Тивадора, Змај Огњена Вука и Бул. Ослођења као и паркинг простор између улица Бул. Краља Петра I и Улице краљевића Марка. Дечије игралиште и кошаркашки терени ће засијати новим рефлекторима, што ће омогућити одвијање спортских активности и у вечерњим часовима. За реализацију овог пројекта издвојено је 22,2 милиона динара. Са активностима на изградњи новог јавног осветљења наставља се и у наредном периоду, а у ту сврху у току је израда пројектне документације јавног осветљења дворишта ПУ „Палчица“, блока са дечијим игралиштем у Улици Соње Маринковић, око објекта на углу улица Змај Огњена Вука и Краљевића Марка и у Улици Павла Стаматовића (са парком и дечијим игралиштем). Циљ је да буде што мање неосветљених локалитета у граду, како не би било угрожено кретање возила и пешака, али и сигурност наших суграђана јер таква места често погодују окупљању хулигана и подстичу вандалско понашање.РЕДОВАН РАД СЕМАФОРА У ЈЕВРЕЈСКОЈ УЛИЦИ

9.6.2021.

   Новопостављени семафор на пешачком прелазу  преко Јеврејске улице, у зони раскрснице са Улицом Васе Пелагића,  од данас, 09. јуна 2021. године, у режиму је редовног рада.
Семафоризацијом ове раскрснице омогућено је  ефикасније одвијање саобраћаја, a нарочито безбеднији прелазак пешака и бициклиста преко врло фреквентне саобраћајнице.
На овој локацији изведени су и грађевински радови, који подразумевају делимичну реконструцију пешачких стаза, изградњу разделног острва и асфалтног бициклистичког прелаза преко коловоза, како би се остварила веза са бициклистичким стазама које постоје са обе стране Јеврејске улице.
Новоизграђени семафор радиће у детекторском режиму, а вредност радова на изградњи износи 10,4 милиона динара.

ИНФРАСТРУКТУРНО ОПРЕМЉЕНА УЛИЦА КАРОЉА СЕЛЕША

7.6.2021.

   Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић и в.д. начелника Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, Дејан Мандић, са сарадницима, обишли су дана 6. јуна 2021. године Улицу Кароља Селеша, у којој су завршени радови на изградњи саобраћајних површина са пратећом инфраструктуром.Улица Кароља Селеша, која се налази у северозападном делу града и представља везу између Булевара војводе Степе и Улице Сомборска рампа, завршетком свих предвиђених радова добила је сасвим ново лице, чиме су решени дугогодишњи комунални и саобраћајни проблеми који су отежавали свакодневни живот становницима ове улице.
Двосмерна саобраћајница, дужине 240м, која је заменила досадашњи туцанички коловоз, олакшаће одвијање колског саобраћаја у Улици Кароља Селеша, док ће новоизграђена пешачка стаза омогућити безбедно кретање пешака.
Сем саобраћајних површина, у улици је изграђена и хидротехничка инфраструктура, односно нова водоводна и канализациона мрежа, као и атмосферска канализација, чиме се решава проблем одвођења површинских вода.
Безбедности грађана у вечерњим часовима допринело се постављањем 8 стубова јавног осветљења канделаберског типа, са светиљкама ЛЕД технологије. 
Током извођења радова поклоњена је пажња и дрвореду јабланова, који се простире напарном страном улице. Сва постојећа стабла су задржана, а у циљу побољшања услова за њихов несметан раст и развој, извршено је хумузирање простора.
Сви планирани радови на изградњи Улице Кароља Селеша завршени су у року, а за ову инвестицију у буџету Града опредељено је 21,412.544,92 динара.Untitled Document
© ГУ ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИНВЕСТИЦИЈЕ