АКТУЕЛНО | ЈАВНЕ НАБАВКЕ | ПРОДАЈА ЗЕМЉИШТА | КАТАЛОГ ЛОКАЦИЈА «Google МАПА» | КОНТАКТ | ГИС
Почетна страна
Untitled Document
ЈУНИ
· 11.6. Ново јавно осветљење
· 9.6. Редован рад семафора у Јеврејској улици
· 7.6. Инфраструктурно опремљена Улица Кароља Селеша
МАЈ
· 31.5. Више паркинга на Сентандрејском путу
· 25.5. Тренутни радови у планираној динамици
· 24.5. Почели радови на уређењу гробља на Транџаменту
· 19.5. Нови семафор у Футогу
· 18.5. Нови семафор у Футошкој улици
· 17.5. Инфраструктурно опремање Орахове улице
· 13.5. Граде се пешачке стазе у Бегечу
АПРИЛ
· 22.4. Новоселски поток добија два нова пропуста
· 19.4. Радови на одржавању Моста слободе
· 12.4. Редован рад семафора у Улици народног фронта
· 12.4. Инфраструктурно се опрема стамбени блок у Футогу
· 8.4. Атмосферска канализација у Ковиљу
· 5.4. Уређује се Улица Паје Крстића
· 1.4. Партерно уређење око културне станице "Сајлово"
МАРТ
· 23.3. Инфраструктурно опремљен стамбени комплекс на Југовићеву
· 18.3. Нови парк у Новом Саду
· 15.3. Опремање простора око некадашњег расадника на Футошком путу
· 11.3. Повећана безбедност на пешачким прелазима
· 5.3. Нови спортски садржаји на Булевару Европе
· 4.3. Улица Кароља Селеша добија нову саобраћајницу и јавно осветљење
· 2.3. Нова паркинг места у насељу Сателит
· 1.3. Ново лице Позоришног трга
ФЕБРУАР
· 24.2. Гради се Улица Арањ Јаноша
· 12.2. Радови на локалитету Југовићево у завршној фази
· 10.2. Завршена друга фаза уређења креативног дистрикта
ЈАНУАР
· 5.1. Ковиљ добио "Урбани џеп"

архива актуелности 2019. 2020.
JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad

ТРЕНУТНИ РАДОВИ У ПЛАНИРАНОЈ ДИНАМИЦИ

25.5.2021.

   Дана 25.05.2021. године в.д. начелника, Дејан Мандић, са сарадницима, обишао је актуелна градилишта на којима се изводе радови које инвестира Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције, при чему се уверио да радови теку планираном динамиком и да ће исти бити завршени у предвиђеном року.
На локацији између Новог насеља и Детелинаре видљиве су контуре будућег парка који ће Новосађанима бити на располагању већ у другој половини ове године и у којем ће грађани моћи да проводе слободне тренутке уживајући у пријатном амбијенту и доживљају природе. Након што је прошле године завршена прва фаза, тренутно су у току радови на реализацији друге и треће фазе уређења парка. До сада је урађена машинска соба и постављен бехатон и ивичњаци на пешачким стазама на целом простору парка, сем на централном делу, код фонтана. Тренутно се изводе радови на заливном систему и изградњи потпорног зида за фонтане. Такође, гради се терен за боћање и припрема подлога за дечија игралишта. Паралелно са тим, обављају се и радови на нивелацији и хумузирању будућих зелених површина на простору парка. Следе финални радови на изградњи две фонтане типа „водено огледало“ у централном делу парка; изградња пешачких мостића преко „воденог потока“ на улазу у парк, парковске чесме и простора за истрчавање паса; постављање реквизита на два дечија игралишта, као и монтирање урбаног мобилијара (сто за шах, клупе, корпе за отпатке, држачи за бицикле). У току су и радови на саобраћајним површинама око парка, што подразумева изградњу саобраћајница, пешачких стаза, паркинга и јавног осветљења. Укупна инвестиција на изградњи парка, укључујући и пројектну документацију, вредна је 286.506.991,43 динара, а за пројектовање и изградњу ободних саобраћајница опредељено је 165.530.687,92 динара.
У улици Кароља Селеша успешно се реализује завршна фаза радова на изградњи саобраћајних површина са пратећом инфраструктуром. Након што су обављени сви предвиђени радови на изградњи нове водоводне и канализационе мреже, као и атмосферске канализације, у току су радови на саобраћајним површинама. Урађени су тампонски слојеви и у току је припрема за асфалтирање коловоза на саобраћајници. Постављени су стубови јавне расвете, а тренутно се завршава поплочавање тротоара.  Око постојећих стабала уређен је простор ради физичке заштите самог стабла и наводњавање кореновог система. Завршетак свих предвиђених радова, чија је вредност 21.412.544,92  динара, очекује се током  јуна месеца.
Задовољавајућом динамикомо двијају се и радови на изградњи саобраћајних површина са пратећом инфраструктуром око простора за пословање уз Футошки пут.На локацији некадашњег Расадника ЈКП „Градско зеленило“ у току је изградња саобраћајнице са које је планиран приступ будућем пословном објекту и која се простире од Футошког пута до кружног тока у блоку зграда у продужетку Булевара Јована Дучића. Сем коловоза, на главној траси граде се обострани паркинзи, пешачке и бициклистичке стазе, а претходно су извршени радови на подземној инфраструктури, односно изградњи водоводне и канализационе мреже, као и атмосферске канализације. Обављају се и радови на постављању стубова јавног осветљења, а на деоници прикључка на Футошки пут у току је ископ и насипање песком будућих пешачких стаза. Вредност ове инвестиције износи 181.329.754,28 динара, а радови би, према уговореном року од 270 дана, требало да буду готови током новембра.
Начелник Мандић обишао је и завршене радове на санацији саобраћајнице од пута за Темерин до Пејићевих салаша. Постојећи туцанички коловоз на овој деоници, дугој 2км, био је у веома лошем стању, што је представљало велики саобраћајни проблем за становнике насеља Пејићеви салаши. У оквиру редовног одржавања, ова саобраћајница сада је урађена цементном стабилизацијом, а процењена вредност радова је око 25 милиона динара.

Untitled Document
© ГУ ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИНВЕСТИЦИЈЕ