АКТУЕЛНО | ЈАВНЕ НАБАВКЕ | ПРОДАЈА ЗЕМЉИШТА | КАТАЛОГ ЛОКАЦИЈА «Google МАПА» | КОНТАКТ | ГИС
Почетна страна
Untitled Document
ЈУНИ
· 11.6. Ново јавно осветљење
· 9.6. Редован рад семафора у Јеврејској улици
· 7.6. Инфраструктурно опремљена Улица Кароља Селеша
МАЈ
· 31.5. Више паркинга на Сентандрејском путу
· 25.5. Тренутни радови у планираној динамици
· 24.5. Почели радови на уређењу гробља на Транџаменту
· 19.5. Нови семафор у Футогу
· 18.5. Нови семафор у Футошкој улици
· 17.5. Инфраструктурно опремање Орахове улице
· 13.5. Граде се пешачке стазе у Бегечу
АПРИЛ
· 22.4. Новоселски поток добија два нова пропуста
· 19.4. Радови на одржавању Моста слободе
· 12.4. Редован рад семафора у Улици народног фронта
· 12.4. Инфраструктурно се опрема стамбени блок у Футогу
· 8.4. Атмосферска канализација у Ковиљу
· 5.4. Уређује се Улица Паје Крстића
· 1.4. Партерно уређење око културне станице "Сајлово"
МАРТ
· 23.3. Инфраструктурно опремљен стамбени комплекс на Југовићеву
· 18.3. Нови парк у Новом Саду
· 15.3. Опремање простора око некадашњег расадника на Футошком путу
· 11.3. Повећана безбедност на пешачким прелазима
· 5.3. Нови спортски садржаји на Булевару Европе
· 4.3. Улица Кароља Селеша добија нову саобраћајницу и јавно осветљење
· 2.3. Нова паркинг места у насељу Сателит
· 1.3. Ново лице Позоришног трга
ФЕБРУАР
· 24.2. Гради се Улица Арањ Јаноша
· 12.2. Радови на локалитету Југовићево у завршној фази
· 10.2. Завршена друга фаза уређења креативног дистрикта
ЈАНУАР
· 5.1. Ковиљ добио "Урбани џеп"

архива актуелности 2019. 2020.
JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad

ИНФРАСТРУКТУРНО ОПРЕМЉЕН СТАМБЕНИ КОМПЛЕКС НА ЈУГОВИЋЕВУ

23.3.2021.

   Нови Сад је тренутно највеће градилиште станова за припаднике снага безбедности, пројекта од националног значаја. На локалитету Југовићево изводе се радови на изградњи 12 стамбених објеката за колективно становање, са укупно 1.972 стамбене јединице (548 из Iа фазе и 1.424 из Iб фазе).
Изградњу стамбених објеката, комуналну и осталу инфраструктуру унутар стамбеног комплекса финансира Република Србија, док Град Нови Сад инвестира изградњу инфраструктуре до границе стамбеног комплекса, за шта су опредељена средства у укупном износу од 1,4 милијарде динара.Током марта месеца завршени су радови на изградњи саобраћајних површина и јавног осветљења у оквиру опремања стамбених блокова 1 и 2 на локалитету Југовићево, а вредност инвестиције износи 330.978.541,99 динара. У оквиру наведених радова изграђено је шест саобраћајница у укупној дужини од 1.314м, са 610 паркинг места, као и 1.807м пешачких и 314м бициклистичких стаза. Новоизграђене саобраћајне површине осветљаваће 57 стубова јавне расвете, а комплетан простор је и хортикултурно уређен.
У току су и радови на изградњи саобраћајних површина са пратећом инфраструктуром за потребе опремања стамбених блокова 3, 4 и 5, а вредност ове инвестиције је 559.839.084,37 динара.НОВИ ПАРК У НОВОМ САДУ

18.3.2021.

   У циљу стварања нових јавних зелених површина, а самим тим и побољшања квалитета животне средине, Град Нови Сад ускоро ће постати богатији за још један парк на својој територији.
Изградњом парка између Новог насеља и Детелинаре, становници овог дела града, који је задњих година у великој мери урбанизован, добиће праву малу зелену оазу, у којој ће проводити пријатне тренутке.
Планирани парк је облика издуженог правоугаоника и заузима површину од око 3,5 ha. Категорисан по величини, парк спада у групу мањих паркова, односно класификован је као ''парк суседства'' и део је акције „Паркови уместо депонија“, која је покренута крајем 2014. године.Укупна инвестиција на изградњи парка, укључујући и пројектну документацију, вредна је 286.506.991,43 динара (са ПДВ), а реализација је подељена по фазама.
Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције је током 2019/20. године реализовала прву фазу уређења парка у оквиру које је изграђен део пешачких стаза, фонтана (на улазу у парк), јавни тоалет са простором за одлагање механизације, заливни систем, јавно осветљење унутар парка, као и подземна инфраструктура (водоводна и канализациона мрежа, електроенергетске и комуникационе инсталације). За ове радове у буџету Града издвојено је 149 милиона динара.
Почетком фебруара месеца ове године започела је друга фаза радова, која обухвата уређење централног дела парковске површине; изградњу две мирне фонтане у централном делу; израдњу парковске чесме намењене одраслим особама, деци и особама са посебним потребама, а посебно точеће место са лонцем за воду пројектовано је и за псе; изградњу два пешачка моста, преко водене површине – фонтане на улазном делу парка; завршетак изградње заливног система (након садње зеленила које изводи ЈКП „Градско зеленило“); темељење урбаног мобилијара, пергола, мостова, ограда, канти за отпатке и справа на дечијим игралиштима; постављање урбаног мобилијара - клупе, канте и држачи за бицикле. Уговорена вредност ових радова износи 105 милиона динара.
Крајем марта почеће и трећа фаза уређења парка у оквиру које ће бити постављена два дечија игралишта (за млађи и старији узраст), теретана на отвореном, терен за боћање, терен за истрчавање паса, сто за шах и преостали део урбаног мобилијара, а за ове активности опредељено је 23 милиона динара.
Радове на озелењавању будућег парка изводи ЈКП „Градско зеленило“, a у оквиру пројекта који финансира Градска управа за заштиту животне средине.
Око парка биће изграђене саобраћајне површине (саобраћајнице, пешачке стазе и парткинзи), а радови ће се реализовати на основу уговора чија је вредност 165 милиона динара.
Нови парк, који ће већ у другој половини године бити на располагању грађанима, значајно ће унапредити спектар зелених зелених површина на територији Града Новог Сада и допринети побољшању здравља, доживљају природе и уживању у локалном окружењу.ОПРЕМАЊЕ ПРОСТОРА ОКО НЕКАДАШЊЕГ РАСАДНИКА НА ФУТОШКОМ ПУТУ

15.3.2021.

   Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције је 23. фебруара 2021. године започела прву фазу радова на изградњи саобраћајних површина са пратећом инфраструктуром око простора за пословање уз Футошки пут (простор некадашњег Расадника ЈКП „Градско зеленило“), са роком завршетка од 270 календарских дана.У оквиру ових радова, чија је инвестициона вредност 181 милион динара, предвиђена је изградња саобраћајнице са источне стране локалитета, са које је планиран приступ будућем пословном објекту. Ова саобраћајница, ширине 7м, а дужине 390м, простираће се од прикључења на Футошки пут до постојећег кружног тока у блоку зграда у продужетку Булевара Јована Дучића. У наредном периоду, по добијању потребних дозвола, биће изграђен и прикључак на Футошки пут, са дозвољеним само десним скретањем. Сем коловоза, на предметној локацији планирани су и обострани паркинзи и пешачке стазе, као и бициклистичка стаза са десне стране саобраћајнице (посматрано у правцу Футошког пута), а решиће се и одвођење атмосферских вода. Новоизграђене саобраћајне површине осветљаваће 10 стубова јавног осветљења.ПОВЕЋАНА БЕЗБЕДНОСТ НА ПЕШАЧКИМ ПРЕЛАЗИМА

11.3.2021.

   У циљу унапређења безбедности саобраћаја, у току су радови на инсталирању опреме за сигналисање и осветљење несемафоризованих пешачких прелаза на 22 локације на територији Града Новог Сада, укључујући и приградска насеља.
Систем светлосног означавања пешачког прелаза упозорава на то да је пешак закорачио на коловоз, како би возачи благовремено прилагодили брзину кретања, безбедно се зауставили и омогућили пешацима да неометано пређу преко пешачког прелаза. Систем се састоји од саобраћајних знакова са симболом „пешачки прелаз“, са жутим ЛЕД трептачима и сензорима који детектују пешаке; светлосних ЛЕД маркера који се уграђују у коловоз (испред пешачког прелаза) и ЛЕД светиљки које се постављају само на недовољно осветљене пешачке прелазе.
Када сензор детектује пешака који се приближио пешачком прелазу и спрема се да пређе преко улице, шаље команду којом се активирају трептачи на саобраћајном знаку, као и ЛЕД маркери у коловозу и они светлосним сигналима упозоравају возаче да се зауставе и пропусте пешаке. Истовремено се активирају трептачи и маркери са друге стране улице, како би се упозорили и возачи који долазе из супротног смера.
За набавку и уградњу опреме за светлосно означавање пешачких прелаза у буџету Града обезбеђено је 19 милиона динара, а реализацијом ове инвестиције допринеће се повећању безбедности свих учесника у саобраћају, а нарочито пешака.НОВИ СПОРТСКИ САДРЖАЈИ НА БУЛЕВАРУ ЕВРОПЕ

8.3.2021.

   Уз раније изграђена дечија игралишта, теретане на отвореном и баскет терене, Градска управа за грађевинско земљиште започела је радове на постављању три нова спортска и рекреациона терена на Булевару Европе, укупне вредности 11,1 милион динара. На овој локацији гравитира велики број грађана, због чега постоји оправдана потреба да се постојећи садржаји обогате додатним, иновираним елементима, намењеним за више генерација корисника.На територији Месне заједнице „Детелинара“, непосредно уз баскет терен, а у циљу комплетирања реакреационе целине, поставља се нови терен типа Актив. Терен овог типа намењен је развоју моторичких способности деце, односно контроле одржавања баланса и равнотеже код деце и тинејџера, са опремом „универзалног дизајна“ намењеног и за кориснике са посебним потребама. Вредност радова на постављању овог терена износи 6,5 милиона динара.
Такође, у току су и припремни радови на постављању два терена типа Кинетик дуж Булевара Европе, у МЗ „Југовићево“ и МЗ „Гаврило Принцип“ (уз постојећу теретану за сениоре), укупне вредности од 4,6 милиона динара. Терен типа Кинетик поседују део опреме за децу, а део за све генерације корисника.
Сем наведеног, спортски и рекреациони терени биће постављени на још шест локација на територији Града Новог Сада (терен типа Авантура парк - купалиште Штранд и двориште ПУ Радосно детињство „Венди“; терен типа Баскет – МЗ „Каћ“ и Улица Ђорђа Рајковића; терен типа Кинетик – Лимански парк и Булевар војводе Степе).

УЛИЦА КАРОЉА СЕЛЕША ДОБИЈА НОВУ САОБРАЋАЈНИЦУ И ЈАВНО ОСВЕТЉЕЊЕ

4.3.2021.

   Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције изводи радове на изградњи саобраћајних површина са пратећом инфраструктуром у Улици Кароља Селеша у Новом Саду. Ова улица налази се у северозападном делу града и представља везу између Булевара војводе Степе и Улице Сомборска рампа, а изградња објеката за породично становање, као и пословних простора у непосредном окружењу, условила је потребу за инфраструктурним опремањем овог локалитета.
Нова двосмерна саобраћајница, укупне дужине 240м, замениће постојећу коловозну  конструкцију од дробљеног камена, која је, због изразитих оштећења, годинама представљала велики проблем у смислу отежаваног одвијања саобраћаја.
У циљу стварања услова за безбедно кретање пешака, биће изграђена пешачка стаза са једне стране улице, а око постојећих стабала планира се уређење простора ради физичке заштите самог стабла и наводњавање кореновог система.
Уместо постојеће хидротехничке инфраструктуре, која је нелегална и недовољног капацитета, предвиђена је изградња нове канализационе и водоводне мреже, а такође ће бити решен и проблем одвођења атмосферских вода са саобраћајних површина.
Улица Кароља Селеша биће и адекватно осветљена јер се у истој планира постављање 8 стубова јавног осветљења канделаберског типа. За ову инвестицију у буџету Града опредељено је 21.412.544,92 динара, а планирано је да радови буду завршени до краја јуна месеца.

НОВA ПАРКИНГ МЕСТА У НАСЕЉУ САТЕЛИТ

2.3.2021.

   Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције завршила је радове на реализацији друге фазе уређења блоковског простора у делу насеља Сателит, на локалитету ограниченом улицама Бате Бркића, Анђе Ранковић и Браће Дроњак, а за ову инвестициону активност до сада је уложено 51 милион динара
Овај савремени стамбени блок, изграђен у последњих неколико година, неопходно је прилагодити захтевима грађана који живе у овом делу града и комунално уредити у циљу да се подигну стандарди опремања површина јавне намене у контексту новоизграђених архитектонских структура на самој микролокацији. 
Током прошле године реализована је прва фаза уређења блока, у оквиру које су изграђене две саобраћајне површине (приступни путеви из Улице Анђе Ранковић и Улице Бате Бркића), са паркинг местима и прилазним тротоарима, као и припадајућа инфраструктура. Овај простор тиме је постао богатији за 75 паркинг места, 156м саобраћајних површина, 165м канализационе и 59м водоводне мреже и 17 стубова јавног осветљења 
У оквиру друге фазе изграђено је 30 паркинг места, 120м саобраћајних површина (пешачке стазе, и интерне саобраћајнице) и 180м канализације, а постављено је 18 стубова јавног осветљења. У наредном периоду приступиће се и трећој фази уређења предметног блока, при чему ће, уз постављање адекватног урбаног мобилијара (клупе, корпе, држачи за бицикле), бити изграђен спортски терен, теретана на отвореном и два дечија игралишта, а планирано је и озелењавање комплетног локалитета.

НОВO ЛИЦЕ ПОЗОРИШНОГ ТРГА

1.3.2021.

   Са циљем да се побољша функционалност, естетика и атрактивност најужег центра града, као дела урбанистички и културно заштићеног старог градског језгра, Град Нови Сад приступа уређењу јавних површина на овом локалитету.
Због величине и комплексности самог простора (6,82h), пројектовање и реализација подељени су по зонама, а данас, 01.03.2021. године, почела је I фаза радова, односно уређење урбаног фрагмента који обухвата  Позоришни трг, Успенску улицу и пролаз између Српског народног позоришта и ТЦ „Аполо“.
Овим радовима предвиђено је партерно и хортикултурно уређење, реконструкција подземних инсталација, изградња јавног и декоративног осветљења и постављање урбаног мобилијара. Пројектна документација, по којој се реализују предметни радови, рађена је у складу са важећим урбанистичким планом, али су у исту инкорпорирана и предложена решења из награђених радова са Урбанистичко-архитектонског конкурса, који је спровела Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције.
Простор Позоришног трга, као партерна површина намењена првенствено пешацима, биће поплочана гранитним плочама у три дискретно тониране нијансе, са значајним повећањем зелених површина у смислу формирања нових и очувања постојећих. Од укупно 8110м² прве фазе, само зеленило заузима 2714м². Три постојећа стабла неопходно је уклонити из разлога што се налазе на траси подземних инсталација које се реконструишу, док ће 6 младих садница и 32 комада украсног жбуња бити пресађено. Битно је истаћи да ће на овом простору бити засађено 25 нових стабала и 708 комада жбунастих биљака, тако да се проценат високог зеленила значајно повећава у односу на постојеће стање. Према Успенској улици планирана је амбијентална целина са плитким воденим огледалом, фонтаном, простором за седење и  жардињерама са украсним жбуњем.
У зони Успенске улице пројектоване су аутобуске нише и нове надстрешнице на стајалиштима. Потпорни зидић око позоришта преобликоваће се у континуалну клупу, док је уз тротоар до зеленог појаса предвиђена двосмерна бициклистичка стаза са уградном подном расветом. Пратећи намену и функцију простора и нових садржаја у истом, формира се нови дрворед дуж Успенске улице. 
На простору између СНП и ТЦ „Аполо“, као централни елемент задржава се стабло платана око кога се планира ново партерно уређење и урбана опрема. Зелени појас уз теретни улаз у позориште повећава се и преобликује садњом новог зеленила.
У оквиру прве фазе уређења градског језгра биће постављен и савремени урбани мобилијар – континуалне клупе и клупе са жардињерама, канте за отпатке, држачи за бицикле, стубићи за спречавање проласка возила, као и јавне чесме. Клупе се једним својим делом стапају са постојећим зеленим површинама и на тај начин доприносе повезивању простора у јединствену целину. Поред расвете на стубовима, предвиђено је и декоративно осветљење партерне водене површине, клупа и жардињера, меморијалне траке, споменика и појединих стабала дрвећа.
Као успомена на некадашњу Малу јеврејску улицу, која је постојала до 70-их година прошлог века, у нивоу партера планира се постављање металне „меморијалне траке“, ширине 40 цм и укупне дужине око 160м, која се ка Булевару Михајла Пупина уздиже у виду информативног стуба. Подаци на меморијалној траци замишљени су као „проток времена“ града Новог Сада, од прве насеобине до данашњих дана. Уз меморијалну траку биће постављено подно осветљење које ће формирати светлосну линију и дати посебну атмосферу обновљеном Позоришном тргу. Реализацијом ове инвестиције, чија је вредност 378 милиона динара, наши суграђани ће у самом центру града већ крајем године добити много лепши и пријатнији амбијент, какав и приличи Европској престоници културе.Untitled Document
© ГУ ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИНВЕСТИЦИЈЕ