АКТУЕЛНО | ЈАВНЕ НАБАВКЕ | ПРОДАЈА ЗЕМЉИШТА | КАТАЛОГ ЛОКАЦИЈА «Google МАПА» | КОНТАКТ | ГИС
Почетна страна
Untitled Document
ЈУНИ
· 11.6. Ново јавно осветљење
· 9.6. Редован рад семафора у Јеврејској улици
· 7.6. Инфраструктурно опремљена Улица Кароља Селеша
МАЈ
· 31.5. Више паркинга на Сентандрејском путу
· 25.5. Тренутни радови у планираној динамици
· 24.5. Почели радови на уређењу гробља на Транџаменту
· 19.5. Нови семафор у Футогу
· 18.5. Нови семафор у Футошкој улици
· 17.5. Инфраструктурно опремање Орахове улице
· 13.5. Граде се пешачке стазе у Бегечу
АПРИЛ
· 22.4. Новоселски поток добија два нова пропуста
· 19.4. Радови на одржавању Моста слободе
· 12.4. Редован рад семафора у Улици народног фронта
· 12.4. Инфраструктурно се опрема стамбени блок у Футогу
· 8.4. Атмосферска канализација у Ковиљу
· 5.4. Уређује се Улица Паје Крстића
· 1.4. Партерно уређење око културне станице "Сајлово"
МАРТ
· 23.3. Инфраструктурно опремљен стамбени комплекс на Југовићеву
· 18.3. Нови парк у Новом Саду
· 15.3. Опремање простора око некадашњег расадника на Футошком путу
· 11.3. Повећана безбедност на пешачким прелазима
· 5.3. Нови спортски садржаји на Булевару Европе
· 4.3. Улица Кароља Селеша добија нову саобраћајницу и јавно осветљење
· 2.3. Нова паркинг места у насељу Сателит
· 1.3. Ново лице Позоришног трга
ФЕБРУАР
· 24.2. Гради се Улица Арањ Јаноша
· 12.2. Радови на локалитету Југовићево у завршној фази
· 10.2. Завршена друга фаза уређења креативног дистрикта
ЈАНУАР
· 5.1. Ковиљ добио "Урбани џеп"

архива актуелности 2019. 2020.
JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad

НОВИ ПАРК У НОВОМ САДУ

18.3.2021.

   У циљу стварања нових јавних зелених површина, а самим тим и побољшања квалитета животне средине, Град Нови Сад ускоро ће постати богатији за још један парк на својој територији.
Изградњом парка између Новог насеља и Детелинаре, становници овог дела града, који је задњих година у великој мери урбанизован, добиће праву малу зелену оазу, у којој ће проводити пријатне тренутке.
Планирани парк је облика издуженог правоугаоника и заузима површину од око 3,5 ha. Категорисан по величини, парк спада у групу мањих паркова, односно класификован је као ''парк суседства'' и део је акције „Паркови уместо депонија“, која је покренута крајем 2014. године.Укупна инвестиција на изградњи парка, укључујући и пројектну документацију, вредна је 286.506.991,43 динара (са ПДВ), а реализација је подељена по фазама.
Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције је током 2019/20. године реализовала прву фазу уређења парка у оквиру које је изграђен део пешачких стаза, фонтана (на улазу у парк), јавни тоалет са простором за одлагање механизације, заливни систем, јавно осветљење унутар парка, као и подземна инфраструктура (водоводна и канализациона мрежа, електроенергетске и комуникационе инсталације). За ове радове у буџету Града издвојено је 149 милиона динара.
Почетком фебруара месеца ове године започела је друга фаза радова, која обухвата уређење централног дела парковске површине; изградњу две мирне фонтане у централном делу; израдњу парковске чесме намењене одраслим особама, деци и особама са посебним потребама, а посебно точеће место са лонцем за воду пројектовано је и за псе; изградњу два пешачка моста, преко водене површине – фонтане на улазном делу парка; завршетак изградње заливног система (након садње зеленила које изводи ЈКП „Градско зеленило“); темељење урбаног мобилијара, пергола, мостова, ограда, канти за отпатке и справа на дечијим игралиштима; постављање урбаног мобилијара - клупе, канте и држачи за бицикле. Уговорена вредност ових радова износи 105 милиона динара.
Крајем марта почеће и трећа фаза уређења парка у оквиру које ће бити постављена два дечија игралишта (за млађи и старији узраст), теретана на отвореном, терен за боћање, терен за истрчавање паса, сто за шах и преостали део урбаног мобилијара, а за ове активности опредељено је 23 милиона динара.
Радове на озелењавању будућег парка изводи ЈКП „Градско зеленило“, a у оквиру пројекта који финансира Градска управа за заштиту животне средине.
Око парка биће изграђене саобраћајне површине (саобраћајнице, пешачке стазе и парткинзи), а радови ће се реализовати на основу уговора чија је вредност 165 милиона динара.
Нови парк, који ће већ у другој половини године бити на располагању грађанима, значајно ће унапредити спектар зелених зелених површина на територији Града Новог Сада и допринети побољшању здравља, доживљају природе и уживању у локалном окружењу.Untitled Document
© ГУ ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИНВЕСТИЦИЈЕ