АКТУЕЛНО | ЈАВНЕ НАБАВКЕ | ПРОДАЈА ЗЕМЉИШТА | КАТАЛОГ ЛОКАЦИЈА «Google МАПА» | КОНТАКТ | ГИС
Почетна страна
JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad

КОВИЉ ДОБИО „УРБАНИ ЏЕП“

5.1.2021.

   Градоначелник Града Новог Сада, Милош Вучевић, министарка привреде Анђелка Атанасковић и државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић, у уторак 05.01.2021. године, обишли су радове на опремању површине јавне намене у насељу Ковиљ, а у оквиру уређења „46 урбаних џепова“ који се реализује као део пројекта „Европска престоницa културе“ у Новом Саду. Укупна вредност ове инвестиције износи 56.289.420,18 динара, а суфинансирана је од стране  Министарства привреде РС и Града Новог Сада. Микролокација „урбаног џепа“ смештена је у центру Ковиља - на Тргу ослобођења, који се наслања на централну улицу у насељу, Улицу Лазе Костића. У оквиру уређења овог простора реализована је партерна целина унутар комплекса Трга и пијаца концепта „drive-thru“, уз постављање 6 фиксираних и 19 склопиво-расклопивих пијачних тезги.
Хортикултурно су уређене постојеће зелене површине, а целокупан простор оплемењен је новим урбаним мобилијаром (клупе, корпе за отпатке, држачи за бицикле и заштитни стубићи) и адекватно осветљен постављањем  14 стубова за декоративно и 15 за функционално јавно осветљење. Сем тога, каменим коцкама реконструисане су околне саобраћајнице, уређене су пешачке стазе и иновирана чесма у парку. Испред објекта библиотеке поплочан је плато на коме је монтиран славски сто са клупама и скулптура „Родино гнездо“, као симбол насеља Ковиљ.
Уређење простора Трга ослобођења – као „урбаног џепа“ конципирано је тако да буде функционално, хомогено, стилски унапређено и прилагођено потребама његових корисника.
Untitled Document
© ГУ ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИНВЕСТИЦИЈЕ