АКТУЕЛНО | ЈАВНЕ НАБАВКЕ | ПРОДАЈА ЗЕМЉИШТА | КАТАЛОГ ЛОКАЦИЈА «Google МАПА» | КОНТАКТ | ГИС
Почетна страна
Untitled Document
2020.
ДЕЦЕМБАР
· 25.12. Завршени радови на уређењу јавних површина Кинеске четврти
· 25.12. Нова јавна расвета у три месне заједнице
· 25.12. Изградња канализације отпадних вода у Ветернику пред финализацијом
· 24.12. Изградња канализације у Улици Буковачки до у Петроварадину
· 22.12. У употреби нова паркинг места дуж Булевара Европа
· 18.12. Будисава - Улица Петра Драпшина
· 3.12. Обновљена порта Алмашког храма
НОВЕМБАР
· 18.11. Напредују радови на локалитету Југовићево
· 10.11. Нова паркинг места на Булевару Европе
· 4.11. Приморска улица добија нови асфалт
ОКТОБАР
· 22.10. Реконструисана Улица Марка Миљанова
АВГУСТ
· 20.8. У Ветернику изграђен нови семафор
· 11.8. Почели радови на инфраструктурном опремању стамбених блокова за припаднике снага безбедности у Новом Саду
ЈУЛИ
· 31.7. Уређује се простор око полицијске испоставе
· 27.7. Постављен семафор код Јодне бање
· 10.7. Осветљена школска дворишта
ЈУНИ
· 17.6. Нови Сад и Ветерник повезани Булеваром Јована Дучића
· 17.6. Детелинара добија "Урбани џеп"
МАЈ
· 30.5. Добре вести за новосадске бициклисте
АПРИЛ
· 24.4. Напредују радови на Булевару Јована Дучића
· 8.4. Корона не зауставља новосадске неимаре
ФЕБРУАР
· 27.2. Откривање спомен бисте Момчилу Тапавици
· 25.2. Асфалтитање улица у насељу Руманка
· 12.2. Обилазак радова у насељу Сајлово
· 5.2. Два нова семафора у Улици Новосадског сајма
· 5.2. Сајлово добија уређене улице
ЈАНУАР
· 29.1. Завршена изградња саобраћајних површина и кружне раскрснице са пратећом инфраструкруром код Научно-технолошког парка у Кампусу у Новом Саду
· 22.1. Уређују се улице у насељу Подбара
· 10.1. Лепше лице Позоришног трга
JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad

ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ ЈАВНИХ ПОВРШИНА КИНЕСКЕ ЧЕТВРТИ

25.12.2020.

   Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције је завршила радове на уређењу jaвних површина Кинеске четврти у Новом Саду. С обзиром на комплексност локалитета и синхронизацију са динамиком радова на самим објектима које реализује Градска управа за имовину, уређење јавних површина се изводи фазно - 2019. године је завршена прва фаза, а 2020. друга фазе уређења.
Реализацијом овог пројекта од капиталног значаја за Град Нови Сад, за уређење јавних површина до сада је издвојено око 330 милиона динара. Изграђено је 877м нових саобраћајних површина, 1.284м пешачких стаза, 920м бициклистичких стаза, 211 нових паркинг места, 1.750м канализационе мреже и постављено 46 нових стубова јавне расвете. Уређење јавних површина обухватило је и постављање мобилијара и урбане опреме – 72 клупе, 64 корпе и 32 носача за бицикле.
Програмом радова за 2021. годину предвиђена је последња фаза уређења јавних површина Кинеске четврти, за које је буџетом опредељен износ од 210 милиона динара.
Реконструкција Кинеске четврти заузима централно место у оквиру пројекта „Нови Сад 2021 - Европска престоница културе“, са циљем очувања посебних урбанистичко - архитектонских карактеристика локалитета и стварања услова за развој урбаног дистрикта, центра креативних индустрија.


НОВА ЈАВНА РАСВЕТА У ТРИ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

25.12.2020.

   Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције завршава радове на постављању јавног осветљења којим су обухваћени пaркинзи, пeшaчки прoлaзи, дeчиja игрaлиштa, кoшaркaшки тeрeни и укупнo 8 улицa у Meсним зajeдницaмa  Сaвa Кoвaчeвић, Житни трг и Букoвaц.
Инвестицијa вредна 59 милиона динара ће поред  визуелно лепшег утиска постићи знатно већу безбедност у саобраћају, као и могућност за рекреацију и спортске активности у вечерњим часовима.

ИЗГРАДЊА КАНАЛИЗАЦИЈЕ ОТПАДНИХ ВОДА У ВЕТЕРНИКУ ПРЕД ФИНАЛИЗАЦИЈОМ

25.12.2020.

   Извођење радова на изградњи канализације отпадних вода у Ветернику, северно од Новосадског пута је у завршној фази. Изграђена је нова канализациона мрежа у 36 улица, укупне дужине 12 км и једна црпна станица. Изградња канализационе мреже решиће проблеме великог броја домаћинстава у Ветернику, обезбедити боље услове живота и спречити даље загађење земљишта и подземних вода. За овај значајан пројекат Град Нови Сад из буџета Града издвојио је 277 милиона динара.


ИЗГРАДЊА КАНАЛИЗАЦИЈЕ У УЛИЦИ БУКОВАЧКИ ДО У ПЕТРОВАРАДИНУ

24.12.2020.

   Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције је крајем октобра започела радове на изградњи канализације у улицама Буковачки до и Нова 9 у Петроварадину. Уговорена је изградња 1,766м нове канализационе мреже, у вредности од 40 милиона динара. До сада је постављено преко 1.000м канализационих цеви, завршетак радова се очекује почетком наредне године.
Услед повећања броја објеката породичног становања, дошло је до потребе за решавањем проблема одвођења отпадних вода у поменутом делу Петроварадина. Пратећи захтеве Месних заједница и потребе грађана, приступило се извођењу радова на изградњи канализационе мреже. Изградња канализационе мреже обезбедиће боље услове живота и решити проблем загађења како земљишта, тако и подземних вода.

У УПОТРЕБИ НОВА ПАРКИНГ МЕСТА ДУЖ БУЛЕВАРА ЕВРОПА У НОВОМ

22.12.2020.

   Дана 22.12.2020. биће пуштени у употребу паркинзи дуж Булевара Европа, који су изграђени у оквиру прве фазе радова реализованих од стране Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције. Инвестиција вредна око 60 милиона динара обезбедила је 181 ново паркинг место дуж Булевара Европа - од Улице Јанка Веселиновића до Хаџи Рувимове 54 паркинг места, од Хаџи Рувимове до Бранка Бајића 49 паркинг места и од Бранка Бајића до Футошке улице 78 паркинг места.

БУДИСАВА - УЛИЦА ПЕТРА ДРАПШИНА

18.12.2020.

   Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције Нови Сад окончала је радове у делу улице Петра Драпшина, код кућног броја 20 у Будисави.
Реализацијом ове инвестиције уложено је 13,4 милиона динара, како би становници насељеног места Будисава добили савремену саобраћајницу дужине 163м, ширине 5м, колске улазе ка породичним објектима у ширини од 3м, 179м нове водоводне мреже, 326м обостраних пешачких стаза поплочаних бехатон коцкама и 5 нових стубова јавне расвете на дужини трасе од 185м, одводњавање атмосферске канализације решено је обострано постављеним каналетама.
Пратећи захтеве Месних заједница и настојањем да се обезбеде једнаки стандарди у граду и приградским местима, становницима Будисаве је решен још један проблем у циљу стварања бољих услова и квалитета живота.

ОБНОВЉЕНА ПОРТА АЛМАШКОГ ХРАМА

3.12.2020.

   Храм Света Три Јерарха Српске православне цркве у Алмашком крају у Новом Саду, познатији и као Алмашки храм, изграђен је крајем 18. века. Претходних година извршена је обнова објекта цркве, а током 2020. године Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције Града Новог Сада je, у сарадњи са новосадском Српском православном црквеном општином и Заводом за заштиту споменика културе Града Новог Сада, успешно реализовала адаптацију и санацију порте храма.
У оквиру партерног уређења порте Алмашког храма извршена је санација приступних стаза и тротоара око храма, као и рестаурацију надгробних камених плоча.
Обављена је реконструкција и конзервација главне капије од кованог гвожђа, саниран је парапетни зид постојеће ограде, а посебна пажња поклоњена је реконструкцији оградног зида са северне стране порте храма. На стубовима ограде, на постојећим челичним анкерима, постављене су и кугле, чиме је огради Амашког храма враћен првобитни изглед. Измештена је и чесма са припадајућом темељном конструкцијом и она се сада налази уз реновирану северну ограду порте.
Палионица свећа са надстрешницом измештена је и имплементирана у ограду сакларног објекта, а ради заштите драгоценог иконостаса Уроша Предића „Богородица са Христом“ од девастирања.
Укупна вредност ове инвестиције износи преко 14 милиона динара, а у буџету града обезбеђена су средства и за израду пројектне документације јавног и декоративног осветљења порте Алмашког храма.
С обзиром на то да је Алмашки крај заштићена културно историјска целина, радови на адаптацији храма изведени су уз надзор представника Завода за заштиту споменика културе Града Новог Сада, а у наредном периоду биће реализовано и хортикултурно уређење овог простора.
Након реконструкције Храма Света Три Јарарха, Нови Сад као престоница културе, наставља са уређењем културних и историјских добара, потврђујући своју титулу Европске престонице културе.


Untitled Document
© ГУ ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИНВЕСТИЦИЈЕ