АКТУЕЛНО | ЈАВНЕ НАБАВКЕ | ПРОДАЈА ЗЕМЉИШТА | КАТАЛОГ ЛОКАЦИЈА «Google МАПА» | КОНТАКТ | ГИС
Почетна страна
Untitled Document
ДЕЦЕМБАР
· 3.12. Обновљена порта Алмашког храма
НОВЕМБАР
· 18.11. Напредују радови на локалитету Југовићеви
· 10.11. Нова паркинг места на Булевару Европе
· 4.11. Приморска улица добија нови асфалт
ОКТОБАР
· 22.10. Реконструисана Улица Марка Миљанова
АВГУСТ
· 20.8. У Ветернику изграђен нови семафор
· 11.8. Почели радови на инфраструктурном опремању стамбених блокова за припаднике снага безбедности у Новом Саду
ЈУЛИ
· 31.7. Уређује се простор око полицијске испоставе
· 27.7. Постављен семафор код Јодне бање
· 10.7. Осветљена школска дворишта
ЈУНИ
· 17.6. Нови Сад и Ветерник повезани Булеваром Јована Дучића
· 17.6. Детелинара добија "Урбани џеп"
МАЈ
· 30.5. Добре вести за новосадске бициклисте
АПРИЛ
· 24.4. Напредују радови на Булевару Јована Дучића
· 8.4. Корона не зауставља новосадске неимаре
ФЕБРУАР
· 27.2. Откривање спомен бисте Момчилу Тапавици
· 25.2. Асфалтитање улица у насељу Руманка
· 12.2. Обилазак радова у насељу Сајлово
· 5.2. Два нова семафора у Улици Новосадског сајма
· 5.2. Сајлово добија уређене улице
ЈАНУАР
· 29.1. Завршена изградња саобраћајних површина и кружне раскрснице са пратећом инфраструкруром код Научно-технолошког парка у Кампусу у Новом Саду
· 22.1. Уређују се улице у насељу Подбара
· 10.1. Лепше лице Позоришног трга
архива актуелности 2019.
JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad

РЕКОНСТРУИСАНА УЛИЦА МАРКА МИЉАНОВА

22.10.2020.

   Заједничким улагањем АП Војводина и Града Новог Сада успешно је реализована још једна велика инвестиција, битна за унапређење путне инфраструктуре у Новом Саду. Председник Покрајинске владе, Игор Мировић, Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић и в.д. начелника Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, Дејан Мандић, са сарадницима, у четвртак, 22. октобра 2020. године, обишли су  новоизграђене саобраћајне површине у Улици Марка Миљанова, а том приликом улица је и отворена за саобраћај.
У Улици Марка Миљанова обављени су радови на изградњи саобраћајних површина са пратећом инфраструктуром и јавним осветљењем. Ову изузетно значајну инвестицију, вредну 205 милиона динара, заједнички су финансирали Град Нови Сад и АП Војводина.
На деоници од Улице Ђорђа Рајковића до кружног тока, у дужини од 400м, изграђен је коловоз ширине 6м, а од кружне раскрснице до Београдског кеја, у дужини од 100м, изграђен је коловоз булеварског типа, са по две саобраћајне траке по смеру. Улица је добила 136 паркинг места, обостране пешачке стазе, бициклистичку стазу и 59 стубова нове јавне расвете, а реконструисана је и подземна инфраструктура, односно канализациона мрежа и топловод. Постојеће зеленило у Улици Марка Миљанова је очувано у највећој могућој мери, а у наредном периоду биће извршено и хортикултурно уређење ове улице.
Значај изградње улице Марка Миљанова је вишеструк. Пошто се ради о веома фреквентној саобраћајници, њеном реконструкцијом омогућено је знатно ефикасније и безбедније одвијање саобраћаја. Реализацијом ове инвестиције повезане су три значајне саобраћајнице - Београдски кеј, Венизелисова и Косовска улица. Такође, поново је успостављена веза транзитног правца од Зрењанинског пута и Луке Нови Сад, преко Кеја до Жежељевог моста. У овом делу насеља Подбара повећан је капацитет паркинг места у односу на пређашње стање, а омогућена је и веза са бициклистичким стазама на Кеју и на Жежељевом мосту, чиме је бициклистички саобраћај повезан са сремском страном Града.
Untitled Document
© ГУ ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИНВЕСТИЦИЈЕ