АКТУЕЛНО | ЈАВНЕ НАБАВКЕ | ПРОДАЈА ЗЕМЉИШТА | КАТАЛОГ ЛОКАЦИЈА «Google МАПА» | КОНТАКТ | ГИС
Почетна страна
Untitled Document
2020.
ДЕЦЕМБАР
· 25.12. Завршени радови на уређењу јавних површина Кинеске четврти
· 25.12. Нова јавна расвета у три месне заједнице
· 25.12. Изградња канализације отпадних вода у Ветернику пред финализацијом
· 24.12. Изградња канализације у Улици Буковачки до у Петроварадину
· 22.12. У употреби нова паркинг места дуж Булевара Европа
· 18.12. Будисава - Улица Петра Драпшина
· 3.12. Обновљена порта Алмашког храма
НОВЕМБАР
· 18.11. Напредују радови на локалитету Југовићево
· 10.11. Нова паркинг места на Булевару Европе
· 4.11. Приморска улица добија нови асфалт
ОКТОБАР
· 22.10. Реконструисана Улица Марка Миљанова
АВГУСТ
· 20.8. У Ветернику изграђен нови семафор
· 11.8. Почели радови на инфраструктурном опремању стамбених блокова за припаднике снага безбедности у Новом Саду
ЈУЛИ
· 31.7. Уређује се простор око полицијске испоставе
· 27.7. Постављен семафор код Јодне бање
· 10.7. Осветљена школска дворишта
ЈУНИ
· 17.6. Нови Сад и Ветерник повезани Булеваром Јована Дучића
· 17.6. Детелинара добија "Урбани џеп"
МАЈ
· 30.5. Добре вести за новосадске бициклисте
АПРИЛ
· 24.4. Напредују радови на Булевару Јована Дучића
· 8.4. Корона не зауставља новосадске неимаре
ФЕБРУАР
· 27.2. Откривање спомен бисте Момчилу Тапавици
· 25.2. Асфалтитање улица у насељу Руманка
· 12.2. Обилазак радова у насељу Сајлово
· 5.2. Два нова семафора у Улици Новосадског сајма
· 5.2. Сајлово добија уређене улице
ЈАНУАР
· 29.1. Завршена изградња саобраћајних површина и кружне раскрснице са пратећом инфраструкруром код Научно-технолошког парка у Кампусу у Новом Саду
· 22.1. Уређују се улице у насељу Подбара
· 10.1. Лепше лице Позоришног трга
JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad

УРЕЂУЈЕ СЕ ПРОСТОР ОКО ПОЛИЦИЈСКЕ ИСПОСТАВЕ

31.7.2020.

   Са циљем побољшања услова за рад Одељења саобраћајне полиције и да би корисницима био омогућен лакши приступ, Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције тренутно реализује радове на уређењу простора око објекта Саобраћајне полиције у Шајкашкој улици број 34.

У оквиру комплекса полицијске испоставе комплетно се реконструишу саобраћајне површине, решава се проблем одвођења атмосфераских вода и поставља ново јавно осветљење.

На постојећим приступним саобраћајницама, које су биле у веома лошем стању, биће изграђен нови коловоз, а да би се омогућио виши и квалитетнији ниво услуге за пешачка кретања, уређују се пешачке стазе око објекта, са могућношћу приступа за аутомобиле, у складу са потребама Одељења саобраћајне полиције.Радови на овој локацији обухватају и уређење паркинг простора. Између објекта и Шајкашке улице, као и према Улици Теодора Мандића, предвиђено је укупно 47 паркинг места и 2 места за особе са инвалидитетом, као и паркинг за бицикле. На делу главног улаза у објекат биће изграђена рампа, како би био омогућен приступ особама са инвалидитетом.

Проблем загушења цевовода и изливања воде из шахтова, који се јавља при падавинама јачег интензитета, биће решен изградњом новог система атмосферске и фекалне канализације.

Комплекс објекта Саобраћајне полиције осветљаваће 15 нових стубова јавног осветљења са светиљкама ЛЕД технологије.

Завршетак ових радова, који су почели половином јула месеца, планиран је за октобар, док вредност инвестиције износи близу 26 милиона динара.

ПОСТАВЉЕН СЕМАФОР КОД ЈОДНЕ БАЊЕ

27.7.2020.

   Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције обавештава јавност да су завршени радови на постављању семафора на раскрсници улица Футошка и Николе Тесле (код Јодне бање) и да ће од сутра, 28.07.2020. године, овај семафор бити пуштен у пробни рад, односно на трептач, што је уобичајена процедура да би се корисници навикли на новопостављену сигнализацију. Када истекне пробни режим и исходује се употребна дозвола, семафор ће бити пуштен у редован рад.

Основна потреба за семафоризовањем ове раскрснице је омогућавање безбедног преласка пешака и бициклиста преко саобраћајнице са три саобраћајне траке по смеру, као и лакшег укључивања возила из Улице Николе Тесле на Футошку улицу.Како би се безбедност саобраћаја подигла на виши ниво, а да се притом што мање ремете токови возила која се крећу Футошком улицом, предвиђен је детекторски систем рада овог семафора. Детекторска најава возила која из споредног правца (из Улице Николе Тесле) скрећу лево обављаће се преко индуктивне петље, док ће пешаци притиском на тастер, који се налази на семафорском стубу, омогућити појаву зеленог светла и обезбедити сигуран прелазак преко коловоза. Како би се омогућила већа проточност саобраћаја, новоизграђени семафор радиће у координацији са другим семафорима у Футошкој улици.

Поред постављања саобраћајне сигнализације, на предметној раскрсници извршени су и грађевински радови. На пешачким прелазима су усправни ивичњаци замењени упуштеним, а на бициклистичким стазама ивичњаци су укинути у потпуности.

Апелујемо на возаче да повећају опрезност и да додатно обрате пажњу на новопостављену саобраћајну сигнализацију у веома фреквентној Футошкој улици.

ОСВЕТЉЕНА ШКОЛСКА ДВОРИШТА

10.7.2020.

   У циљу побољшња услова за боравак ученика у школама и ради повећања безбедности, Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције ове године реализовала је изградњу јавног осветљења у школским двориштима. Ново јавно осветљење добиле су две основне школе - ОШ „Вук Караџић“ и ОШ “Иван Гундулић“, као и средња економска школа „Светозар Милетић“.У оквиру неведених радова постављено је укупно 40 стубова са 52 светиљке, а све у складу са постојећим стањем, урбанистичким условима и техничким прописима који важе за објекте овакве намене. Стубови висине 5м осветљавају платое и пешачке стазе, док је на спортским теренима постављено рефлекторско осветљење, чиме су створени услови за бављење спортом и рекреацијом у вечерњим часовима.
Укупна вредност ове инвестиције износи близу 15 милиона динара.
Са осветљењем школских дворишта наставиће се и у наредном периоду, према пројектној документацији која је израђена за још 12 школа на територији Града Новог Сада, што показује марљиво залагање да се у што већој мери осигура безбедност и спречи вандалско понашање у оквиру образовних установа.Untitled Document
© ГУ ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИНВЕСТИЦИЈЕ