АКТУЕЛНО | ЈАВНЕ НАБАВКЕ | ПРОДАЈА ЗЕМЉИШТА | КАТАЛОГ ЛОКАЦИЈА «Google МАПА» | КОНТАКТ | ГИС
Почетна страна
Untitled Document
АВГУСТ
· 20.8. У Ветернику изграђен нови семафор
· 11.8. Почели радови на инфраструктурном опремању стамбених блокова за припаднике снага безбедности у Новом Саду
ЈУЛИ
· 31.7. Уређује се простор око полицијске испоставе
· 27.7. Постављен семафор код Јодне бање
· 10.7. Осветљена школска дворишта
ЈУНИ
· 17.6. Нови Сад и Ветерник повезани Булеваром Јована Дучића
· 17.6. Детелинара добија "Урбани џеп"
МАЈ
· 30.5. Добре вести за новосадске бициклисте
АПРИЛ
· 24.4. Напредују радови на Булевару Јована Дучића
· 8.4. Корона не зауставља новосадске неимаре
ФЕБРУАР
· 27.2. Откривање спомен бисте Момчилу Тапавици
· 25.2. Асфалтитање улица у насељу Руманка
· 12.2. Обилазак радова у насељу Сајлово
· 5.2. Два нова семафора у Улици Новосадског сајма
· 5.2. Сајлово добија уређене улице
ЈАНУАР
· 29.1. Завршена изградња саобраћајних површина и кружне раскрснице са пратећом инфраструкруром код Научно-технолошког парка у Кампусу у Новом Саду
· 22.1. Уређују се улице у насељу Подбара
· 10.1. Лепше лице Позоришног трга
архива актуелности 2019.
JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad

ПОСТАВЉЕН СЕМАФОР КОД ЈОДНЕ БАЊЕ

27.7.2020.

   Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције обавештава јавност да су завршени радови на постављању семафора на раскрсници улица Футошка и Николе Тесле (код Јодне бање) и да ће од сутра, 28.07.2020. године, овај семафор бити пуштен у пробни рад, односно на трептач, што је уобичајена процедура да би се корисници навикли на новопостављену сигнализацију. Када истекне пробни режим и исходује се употребна дозвола, семафор ће бити пуштен у редован рад.

Основна потреба за семафоризовањем ове раскрснице је омогућавање безбедног преласка пешака и бициклиста преко саобраћајнице са три саобраћајне траке по смеру, као и лакшег укључивања возила из Улице Николе Тесле на Футошку улицу.Како би се безбедност саобраћаја подигла на виши ниво, а да се притом што мање ремете токови возила која се крећу Футошком улицом, предвиђен је детекторски систем рада овог семафора. Детекторска најава возила која из споредног правца (из Улице Николе Тесле) скрећу лево обављаће се преко индуктивне петље, док ће пешаци притиском на тастер, који се налази на семафорском стубу, омогућити појаву зеленог светла и обезбедити сигуран прелазак преко коловоза. Како би се омогућила већа проточност саобраћаја, новоизграђени семафор радиће у координацији са другим семафорима у Футошкој улици.

Поред постављања саобраћајне сигнализације, на предметној раскрсници извршени су и грађевински радови. На пешачким прелазима су усправни ивичњаци замењени упуштеним, а на бициклистичким стазама ивичњаци су укинути у потпуности.

Апелујемо на возаче да повећају опрезност и да додатно обрате пажњу на новопостављену саобраћајну сигнализацију у веома фреквентној Футошкој улици.

Untitled Document
© ГУ ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИНВЕСТИЦИЈЕ