АКТУЕЛНО | ЈАВНЕ НАБАВКЕ | ПРОДАЈА ЗЕМЉИШТА | КАТАЛОГ ЛОКАЦИЈА «Google МАПА» | КОНТАКТ | ГИС
Почетна страна
Untitled Document
АВГУСТ
· 20.8. У Ветернику изграђен нови семафор
· 11.8. Почели радови на инфраструктурном опремању стамбених блокова за припаднике снага безбедности у Новом Саду
ЈУЛИ
· 31.7. Уређује се простор око полицијске испоставе
· 27.7. Постављен семафор код Јодне бање
· 10.7. Осветљена школска дворишта
ЈУНИ
· 17.6. Нови Сад и Ветерник повезани Булеваром Јована Дучића
· 17.6. Детелинара добија "Урбани џеп"
МАЈ
· 30.5. Добре вести за новосадске бициклисте
АПРИЛ
· 24.4. Напредују радови на Булевару Јована Дучића
· 8.4. Корона не зауставља новосадске неимаре
ФЕБРУАР
· 27.2. Откривање спомен бисте Момчилу Тапавици
· 25.2. Асфалтитање улица у насељу Руманка
· 12.2. Обилазак радова у насељу Сајлово
· 5.2. Два нова семафора у Улици Новосадског сајма
· 5.2. Сајлово добија уређене улице
ЈАНУАР
· 29.1. Завршена изградња саобраћајних површина и кружне раскрснице са пратећом инфраструкруром код Научно-технолошког парка у Кампусу у Новом Саду
· 22.1. Уређују се улице у насељу Подбара
· 10.1. Лепше лице Позоришног трга
архива актуелности 2019.
JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad

НОВИ САД И ВЕТЕРНИК ПОВЕЗАНИ БУЛЕВАРОМ ЈОВАНА ДУЧИЋА

17.6.2020.

   Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, председник Покрајинске владе, Игор Мировић и в.д. начелника Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, Дејан Мандић, у среду, 17. јуна 2020. године, обишли су завршетак радова на изградњи продужетка Булевара Јована Дучића у Новом Саду.Булевар Јована Дучића је продужен за око 330м и спојен са Улицом Драгослава Срејовића у Ветернику. Профил саобраћајнице чини коловоз са по две саобраћајне траке по смеру, раздвојене разделним острвом, обостране пешачке и бициклистичке стазе, паркинзи и јавно осветљење. На споју са улицом Сомборска рампа изграђена је кружна раскрсница која ће служити и као окретница за аутобусе.
Значај ове инвестиције је вишеструк. На још једном месту повезаће се Нови Сад и Ветерник, чиме ће се у саобраћајном смислу растеретити веома фреквентан Новосадски пут. Такође, оствариће се континуалан ток саобраћаја од Булевара ослобођења до Улице краља Петра I у Ветернику, а земљиште уз будућу саобраћајницу постаће атрактивно за потенцијалне инвеститоре.
Вредност инвестиције је 257 милиона динара, а заједничким улагањем финансирају је АП Војводина и Град Нови Сад.


ДЕТЕЛИНАРА ДОБИЈА „УРБАНИ ЏЕП“

17.6.2020.

   Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције у уторак, 16. јуна, започела је радове на опремању површина јавне намене „46 УРБАНИХ ЏЕПОВА“ - микролокација Детелинара, у оквиру пројекта „Европска престоница културе“.
Вредност ове инвестиције износи 34,8 милиона динара, а рок за завршетак свих предвиђених радова је 150 календарских дана.
Реконструкцијом стамбеног блока, ограниченог улицама Руменачка и Пастерова, површине око 21.000 м2, потребно је да се оствари функционална, хомогена средина, прилагођена потребама његових корисника.
Објекат се састоји из три дела - дечијег игралишта, „Мегаструктуре“ П+1 и вертикалног врта.
Плинирано дечије игралиште опремиће се справама за узраст деце старијe од 6 година, уз постављање тартан подлоге,према Правилнику о безбедности дечијих огралишта. Ово игралиште садржаће дрвене конструктивнe елементе, транспарентну облогу зидова(мрежу), као и затворени тобоган који је приступачан са највише етаже.
„Мегаструктура“  је једноспратни челични објекат, замишљен као место за задржавање и одмарање грађана. Биће  повезан са осталим деловима блока  новопланираном пешачком стазом. Објекат ће бити опремљен љуљашкама у приземљу, а  садржаће  степениште према горњој етажи на којој ће се налазити степенаста места за одмор, дружење и посматрање околине.
Вертикални врт је конструкција која ће наткривати „мегаструктуру“ и дечије игралиште. Предвиђен је да буде партерно осветљен гледајући из правца Руменачке улице. Планира се озелењавање вертикалног врта пузавицама.Untitled Document
© ГУ ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИНВЕСТИЦИЈЕ