АКТУЕЛНО | ЈАВНЕ НАБАВКЕ | ПРОДАЈА ЗЕМЉИШТА | КАТАЛОГ ЛОКАЦИЈА «Google МАПА» | КОНТАКТ | ГИС
Почетна страна
Untitled Document
АВГУСТ
· 20.8. У Ветернику изграђен нови семафор
· 11.8. Почели радови на инфраструктурном опремању стамбених блокова за припаднике снага безбедности у Новом Саду
ЈУЛИ
· 31.7. Уређује се простор око полицијске испоставе
· 27.7. Постављен семафор код Јодне бање
· 10.7. Осветљена школска дворишта
ЈУНИ
· 17.6. Нови Сад и Ветерник повезани Булеваром Јована Дучића
· 17.6. Детелинара добија "Урбани џеп"
МАЈ
· 30.5. Добре вести за новосадске бициклисте
АПРИЛ
· 24.4. Напредују радови на Булевару Јована Дучића
· 8.4. Корона не зауставља новосадске неимаре
ФЕБРУАР
· 27.2. Откривање спомен бисте Момчилу Тапавици
· 25.2. Асфалтитање улица у насељу Руманка
· 12.2. Обилазак радова у насељу Сајлово
· 5.2. Два нова семафора у Улици Новосадског сајма
· 5.2. Сајлово добија уређене улице
ЈАНУАР
· 29.1. Завршена изградња саобраћајних површина и кружне раскрснице са пратећом инфраструкруром код Научно-технолошког парка у Кампусу у Новом Саду
· 22.1. Уређују се улице у насељу Подбара
· 10.1. Лепше лице Позоришног трга
архива актуелности 2019.
JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad

КОРОНА НЕ ЗАУСТАВЉА НОВОСАДСКЕ НЕИМАРЕ

8.4.2020.

   Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције и у условима тешке епидемиолошке ситуације није обуставила нити успорила планиране радове на изградњи инфраструктуре. На територији Града Новог Сада активна су сва градилишта на којима су радови почели пре проглашења ванредног стања, а уводе се у посао и извођачи са којима је у међувремену закључен уговор.  Предвиђеном динамиком реализује се једна од највећих овогодишњих инвестиција, која ће омогућити бољу и ефикаснију саобраћајну повезаност Новог Сада и Ветерника. На будућој саобраћајници у продужетку Булевара Јована Дучића у највећој мери завршена је изградња подземне инфраструктуре и постављени су тампонски слојеви на обе коловозне траке, као и стубови и светиљке јавног осветљења. Тренутно се ради на поплочању паркинга и тротоара, а преостало је да се обави асфалтирање коловоза и бициклистичких стаза.
Интензивни грађевински радови у току су и у насељу Подбара, где се, осим изградње саобраћајних површина у четири улице, приступило уређењу једне од најпрометнијих градских саобраћајница. У Улици Марка Миљанова, на деоници од будућег кружног тока (код Кванташке пијаце) до Шумадијске улице, након реконструкције канализационе и топловодне мреже, обављају се путарски радови. Саобраћај је ових дана обустављен и у делу улице од Шумадијске до Косовске, ради припреме терена за изградњу саобраћајнице.
Несмањеном динамиком теку радови и у насељу Сајлово. У великом делу овог насеља изграђена је водоводна мрежа, а завршено је и уређење саобраћајних површина у седам од укупно тринаест улица, предвиђених у првој фази радова.
Пре неколико дана почели су радови на уређењу блоковске површине у насељу Сателит. На овој локацији биће изграђене приступне саобраћајнице и пешачке стазе из улица Анђе Ранковић и Бате Бркића, близу 80 паркинг места, прикључак водовода са јавном чесмом, као и припадајућа канализација и јавно осветљењe.
У условима ванредног стања интензивно се ради и у приградским насељима. Кроз редовно одржавање тренутно се санирају оштећења на излазном правцу према Бачкој Паланци, а у Ветернику се обављају радови на поправци саобраћајних површина. Предвиђено је да 30 улица у овом насељу добије нови асфалтни коловоз, а претходно су радови овог типа изведени у седам улица у насељу Футог.
Иако се, захваљујући повољним временским приликама, акценат ставља на унапређења путне инфраструктуре, није занемарено ни питање недостајуће канализационе мреже. У насељу Клиса у току је друга фаза радова на изградњи канализације слива Баје Пивљанина, што обухвата 4,9 км мреже, а ускоро ће почети и радови на изградњи 4,5 км канализације у Руменци. Изводе се и радови на изградњи црпне станице „Жичка“, неопходне за функционисање канализационе мреже у већем делу наасеља Адице.
Пошто ученици тренутно прате наставу на даљину, повољан је тренутак за обављање радове у школама. У наредним данима почеће изградња јавног осветљења у двориштима три новосадске школе (ОШ „Иван Гундулић“, ОШ „Вук Караџић“ и Средња економска школа „Светозар Милетић“). Такође, средином овог месеца приступиће се и изградњи јавног и декоративног осветљења централног Трга у Степановићеву.Са циљем да сваки део градске територије буде адекватно осветљен, активно се ради на поправци кварова и замени свих неисправних сијалица јавног осветљења, како у градским квартовима, по месним заједницама и на саобраћајницама булеварског типа, тако и у приградским насељима.
Уз повећану опрезност и поштовање свих прописаних мера, иако са нешто скраћеним радним временом, новосадски неимари, под надзором Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, и даље ће наставити да обављају своје послове, улажући напоре да добром организацијом и марљивим радом испуне динамички план и уговорене рокове.


Untitled Document
© ГУ ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИНВЕСТИЦИЈЕ