АКТУЕЛНО | ЈАВНЕ НАБАВКЕ | ПРОДАЈА ЗЕМЉИШТА | КАТАЛОГ ЛОКАЦИЈА «Google МАПА» | КОНТАКТ | ГИС
Почетна страна
Untitled Document
АВГУСТ
· 20.8. У Ветернику изграђен нови семафор
· 11.8. Почели радови на инфраструктурном опремању стамбених блокова за припаднике снага безбедности у Новом Саду
ЈУЛИ
· 31.7. Уређује се простор око полицијске испоставе
· 27.7. Постављен семафор код Јодне бање
· 10.7. Осветљена школска дворишта
ЈУНИ
· 17.6. Нови Сад и Ветерник повезани Булеваром Јована Дучића
· 17.6. Детелинара добија "Урбани џеп"
МАЈ
· 30.5. Добре вести за новосадске бициклисте
АПРИЛ
· 24.4. Напредују радови на Булевару Јована Дучића
· 8.4. Корона не зауставља новосадске неимаре
ФЕБРУАР
· 27.2. Откривање спомен бисте Момчилу Тапавици
· 25.2. Асфалтитање улица у насељу Руманка
· 12.2. Обилазак радова у насељу Сајлово
· 5.2. Два нова семафора у Улици Новосадског сајма
· 5.2. Сајлово добија уређене улице
ЈАНУАР
· 29.1. Завршена изградња саобраћајних површина и кружне раскрснице са пратећом инфраструкруром код Научно-технолошког парка у Кампусу у Новом Саду
· 22.1. Уређују се улице у насељу Подбара
· 10.1. Лепше лице Позоришног трга
архива актуелности 2019.
JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad

ОТКРИВАЊЕ СПОМЕН БИСТЕ МОМЧИЛУ ТАПАВИЦИ

27.2.2020.

   Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, председник Олимпијског комитета Србије, Божидар Маљковић, покрајински секретар за  високо образовање  и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић и председник Матице српске проф. др Драган Станић, данас, 27.02.2020. године, отворили су Спомен – бисту Момчилу Тапавици, која је постављена код Факултета спорта и физичког васпитања у Новом Саду.
Свечаном отварању присуствовао је и в.д. начелника Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, Дејан Мандић. Постављање споменика Момчилу Тапавици, знаменитом српском архитекти, спортисти и освајачу бронзане медаље у тенису на првим модерним Олимпијским играма у Атини 1896. године, иницирала је Матица српска - одбор за постављање споменика.
Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције инвестирала је израду постамента од кружних бетонских форми, који сугеришу изглед олимпијских кругова. Сама биста постављена је на вертикалном постаменту којим је цитиран архитектонски детаљ са зграде Матице српске, чији је пројектант Момчило Тапавица. Вредност ове инвестиције износи 1.244.480,00 динара.
Такође је урађена и темељна плоча, ивичњаци, темељ за јарбол и јарбол на који је постављена застава Олимпијског комитета, као и јавно осветљење.
Нови Сад  је  добио још један културно – историјски споменик, а са циљем да се  настави са неговањем традиције и културе сећања на знамените и значајне личности из српске историје.

АСФАЛТИРАЊЕ УЛИЦА У НАСЕЉУ РУМЕНКА

25.2.2020.

   Градоначелник Новог Сада,  Милош Вучевић, и в.д. начелника Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, Дејан Мандић, обишли су у уторак, 25. фебруара 2020. године, радове на одржавању путне привреде у Руменци.  Тренутно се у овом насељу изводе радови на асфалтирању седам улица у укупној дужини од око 3 км. Знатно боље и безбедније услове за одвијање саобраћаја добиће улице - продужетак Николе Тесле, Нова 4, Нова 14, Нова 16, Кисачки пут, Стевана Синђелића и  Ади Ендреа, као и улице Народне војске и Косовска, у којима је извршена поправка постојећег асфалтног коловоза. Такође, у току је и санација туцаничких коловоза у више улица, а планирано је и уређење пешачких стаза и паркинга на гробљу у Руменци.
Укупна вредност свих ових радова износи преко 37 милиона динара, а по налогу Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, изводи их ЈКП „Пут“. 
У протеклих неколико година, кроз редовно одржавање и изградњу инфраструктуре, Град Нови Сад је, у циљу побољшања комуналних стандарда у насељу Руменка, уложио око 640 милиона динара. Приоритетна улагања односила су се на решавање основног комуналног проблема, а то је питање одвођења отпадних вода. У Руменци је изграђен пречистач отпадних вода и око 20 км канализације, а ове године биће изведено још 4,5 км мреже, за шта је опредељено 100 милиона динара и чиме ће готово цело насеље бити покривено канализационом мрежом.


ОБИЛАЗАК РАДОВА У НАСЕЉУ САЈЛОВО

12.2.2020.

   Члан Градског већа за комуналне послове, Владимир Стојковић и в.д. начелника Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, Дејан Мандић, обишли су у среду, 12. фебруара 2020. године, радове на уређењу саобраћајних површина у насељу Сајлово.У насељу Сајлово планирано је уређење 13,4 км саобраћајница у 38 улица, а сама реализација биће изведена у две фазе.
Прва фаза, која је тренутно у току, обухвата уређење 13 улица (4,2 км саобраћајница) у постојећој регулацији, а сем коловоза предвиђено је и уређење банкина, као и решавање проблема одвођења атмосферских вода са саобраћајних површина. Биће постављена и одговарајућа вертикална и хоризонтална саобраћајна сигнализација, као и успоривачи брзине.
Улице које ће бити уређене у првој фази су: Саве Јосића, Николе Симића, Драгана Бандића, Милана Јанића, Синише Лаушева, Сајлово 10, Сајлово 11, Сајлово 12, Сајлово 20, Сајлово 22, Сајлово 23, Сајлово 34, Сајлово 38.
Радови су почели 28.01.2020. године, а рок за завршетак је 240 календарских дана. Извођач радова је „Пут–инвест“ ДОО Нови Сад, а уговорена вредност инвестиције је близу 132 милиона динара.
Радови на саобраћајним површинама изводе се у синхронизацији са радовима на изградњи водоводне мреже, које инвестира ЈКП „Водовод и канализација“ Нови Сад.
У другој фази, за коју је Програмом уређивања грађевинског земљишта за 2020. годину предвиђено 300 милиона динара, планира се асфалтирање још 25 улица (око 9км саобраћајница) у насељу Сајлово.
Напомињемо да је у претходних неколико година у целом насељу изграђена канализациона мрежа, као и јавно осветљење, а уређењем саобраћајница и изградњом водоводне мреже, Сајлово ће бити комплетно инфраструктурно опремљено, чиме ће се још једном потврдити да Град Нови Сад улаже значајна средства у циљу успостављања једнаких комуналних стандарда у свим деловима градске територије.


ДВА НОВА СЕМАФОРА У УЛИЦИ НОВОСАДСКОГ САЈМА

5.2.2020.

   Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције обавештава јавност да ће у четвртак, 06.02.2020. године, два новоизграђена семафора у Улици Новосадског сајма (на раскрсници са Улицом Мичуриновом и на раскрсници са Улицом Боре Продановића) у 10 часова бити пуштена у редован рад, након што су били на жутом трептачу, што је уобичајена процедура да би се корисници навикли на новопостављену светлосну сигнализацију.
Оправдана потреба за семафоризовањем ове две раскрснице огледа се у подизању нивоа безбедности у саобраћају, пре свега безбедности пешака и бициклиста, чији су токови на овим локацијама веома интензивни, с обзиром на то да се у непосредној близини налазе школа, хотел и сајам. Стручне службе ће у наредном периоду пратити и анализирати стање саобраћаја на терену и, по потреби, извршити додатне корекције у раду новопостављених семафора.
Овим путем апелујемо на возаче да повећају опрезност у веома фреквентној Улици Новосадског сајма и да додатно обрате пажњу на новопостављену саобраћајну сигнализацију.

САЈЛОВО ДОБИЈА УРЕЂЕНЕ УЛИЦЕ

5.2.2020.

   У циљу побољшања основних услова за живот у Сајлову, Град Нови Сад је последњих неколико година инвестирао преко 200 милиона динара за комунално уређење овог насеља.
Након што је на комплетној територији Сајлова изграђена канализациона мрежа и јавно осветљење, Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције приступила је радовима на уређењу улица у овом насељу. Коловоз у већини улица тренутно је под туцаничком подлогом или превучен танким слојем струганог асфалта, са знатним бројем ударних рупа и нерешеним проблемом одводњавањем, што ствара велике потешкоће у одвијању како колског, тако и пешачког саобраћаја.
У првој фази, која је у току, биће асфалтирано 13 улица (4,6км саобраћајница), а сем коловоза предвиђено је и уређење банкина и решавање система одводњавања. Уговорена вредност ове инвестиције је близу 132 милиона динара, а извођач радова је „Пут-инвест“ Нови Сад. Радови су почели у уторак 28.01.2020. године, а уговорени рок за извођење радова је 240 календарских дана.
Радови на саобраћајним површинама изводе се у синхронизацији са радовима на изградњи водоводне мреже, чији је инвеститор ЈКП „Водовод и канализација“.
Наставак радова на путној инфраструктури планира се у другој фази, а са крајњим циљем да, уређењем 13,6 км саобраћајница у укупно 38 улица, проблем неасфалтираних коловоза буде решен на простору читавог Сајлова. На тај начин ће ово насеље у којем живи око 4.000 становника, а удаљено је свега 8 км од центра града, бити комплетно инфраструктурно опремљено, чиме ће још једном бити потврђено да Град Нови Сад има приоритетни циљ да се једнаки комунални стандарди успоставе у свим деловима градске територије.
Untitled Document
© ГУ ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИНВЕСТИЦИЈЕ