АКТУЕЛНО | ЈАВНЕ НАБАВКЕ | ПРОДАЈА ЗЕМЉИШТА | КАТАЛОГ ЛОКАЦИЈА «Google МАПА» | КОНТАКТ | ГИС
Почетна страна
JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad

САЈЛОВО ДОБИЈА УРЕЂЕНЕ УЛИЦЕ

5.2.2020.

   У циљу побољшања основних услова за живот у Сајлову, Град Нови Сад је последњих неколико година инвестирао преко 200 милиона динара за комунално уређење овог насеља.
Након што је на комплетној територији Сајлова изграђена канализациона мрежа и јавно осветљење, Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције приступила је радовима на уређењу улица у овом насељу. Коловоз у већини улица тренутно је под туцаничком подлогом или превучен танким слојем струганог асфалта, са знатним бројем ударних рупа и нерешеним проблемом одводњавањем, што ствара велике потешкоће у одвијању како колског, тако и пешачког саобраћаја.
У првој фази, која је у току, биће асфалтирано 13 улица (4,6км саобраћајница), а сем коловоза предвиђено је и уређење банкина и решавање система одводњавања. Уговорена вредност ове инвестиције је близу 132 милиона динара, а извођач радова је „Пут-инвест“ Нови Сад. Радови су почели у уторак 28.01.2020. године, а уговорени рок за извођење радова је 240 календарских дана.
Радови на саобраћајним површинама изводе се у синхронизацији са радовима на изградњи водоводне мреже, чији је инвеститор ЈКП „Водовод и канализација“.
Наставак радова на путној инфраструктури планира се у другој фази, а са крајњим циљем да, уређењем 13,6 км саобраћајница у укупно 38 улица, проблем неасфалтираних коловоза буде решен на простору читавог Сајлова. На тај начин ће ово насеље у којем живи око 4.000 становника, а удаљено је свега 8 км од центра града, бити комплетно инфраструктурно опремљено, чиме ће још једном бити потврђено да Град Нови Сад има приоритетни циљ да се једнаки комунални стандарди успоставе у свим деловима градске територије.
Untitled Document
© ГУ ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИНВЕСТИЦИЈЕ