АКТУЕЛНО | ЈАВНЕ НАБАВКЕ | ПРОДАЈА ЗЕМЉИШТА | КАТАЛОГ ЛОКАЦИЈА «Google МАПА» | КОНТАКТ | ГИС
Почетна страна
Untitled Document
АВГУСТ
· 20.8. У Ветернику изграђен нови семафор
· 11.8. Почели радови на инфраструктурном опремању стамбених блокова за припаднике снага безбедности у Новом Саду
ЈУЛИ
· 31.7. Уређује се простор око полицијске испоставе
· 27.7. Постављен семафор код Јодне бање
· 10.7. Осветљена школска дворишта
ЈУНИ
· 17.6. Нови Сад и Ветерник повезани Булеваром Јована Дучића
· 17.6. Детелинара добија "Урбани џеп"
МАЈ
· 30.5. Добре вести за новосадске бициклисте
АПРИЛ
· 24.4. Напредују радови на Булевару Јована Дучића
· 8.4. Корона не зауставља новосадске неимаре
ФЕБРУАР
· 27.2. Откривање спомен бисте Момчилу Тапавици
· 25.2. Асфалтитање улица у насељу Руманка
· 12.2. Обилазак радова у насељу Сајлово
· 5.2. Два нова семафора у Улици Новосадског сајма
· 5.2. Сајлово добија уређене улице
ЈАНУАР
· 29.1. Завршена изградња саобраћајних површина и кружне раскрснице са пратећом инфраструкруром код Научно-технолошког парка у Кампусу у Новом Саду
· 22.1. Уређују се улице у насељу Подбара
· 10.1. Лепше лице Позоришног трга
архива актуелности 2019.
JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad

САЈЛОВО ДОБИЈА УРЕЂЕНЕ УЛИЦЕ

5.2.2020.

   У циљу побољшања основних услова за живот у Сајлову, Град Нови Сад је последњих неколико година инвестирао преко 200 милиона динара за комунално уређење овог насеља.
Након што је на комплетној територији Сајлова изграђена канализациона мрежа и јавно осветљење, Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције приступила је радовима на уређењу улица у овом насељу. Коловоз у већини улица тренутно је под туцаничком подлогом или превучен танким слојем струганог асфалта, са знатним бројем ударних рупа и нерешеним проблемом одводњавањем, што ствара велике потешкоће у одвијању како колског, тако и пешачког саобраћаја.
У првој фази, која је у току, биће асфалтирано 13 улица (4,6км саобраћајница), а сем коловоза предвиђено је и уређење банкина и решавање система одводњавања. Уговорена вредност ове инвестиције је близу 132 милиона динара, а извођач радова је „Пут-инвест“ Нови Сад. Радови су почели у уторак 28.01.2020. године, а уговорени рок за извођење радова је 240 календарских дана.
Радови на саобраћајним површинама изводе се у синхронизацији са радовима на изградњи водоводне мреже, чији је инвеститор ЈКП „Водовод и канализација“.
Наставак радова на путној инфраструктури планира се у другој фази, а са крајњим циљем да, уређењем 13,6 км саобраћајница у укупно 38 улица, проблем неасфалтираних коловоза буде решен на простору читавог Сајлова. На тај начин ће ово насеље у којем живи око 4.000 становника, а удаљено је свега 8 км од центра града, бити комплетно инфраструктурно опремљено, чиме ће још једном бити потврђено да Град Нови Сад има приоритетни циљ да се једнаки комунални стандарди успоставе у свим деловима градске територије.
Untitled Document
© ГУ ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИНВЕСТИЦИЈЕ