АКТУЕЛНО | ЈАВНЕ НАБАВКЕ | ПРОДАЈА ЗЕМЉИШТА | КАТАЛОГ ЛОКАЦИЈА «Google МАПА» | КОНТАКТ | ГИС
Почетна страна
Untitled Document
АВГУСТ
· 20.8. У Ветернику изграђен нови семафор
· 11.8. Почели радови на инфраструктурном опремању стамбених блокова за припаднике снага безбедности у Новом Саду
ЈУЛИ
· 31.7. Уређује се простор око полицијске испоставе
· 27.7. Постављен семафор код Јодне бање
· 10.7. Осветљена школска дворишта
ЈУНИ
· 17.6. Нови Сад и Ветерник повезани Булеваром Јована Дучића
· 17.6. Детелинара добија "Урбани џеп"
МАЈ
· 30.5. Добре вести за новосадске бициклисте
АПРИЛ
· 24.4. Напредују радови на Булевару Јована Дучића
· 8.4. Корона не зауставља новосадске неимаре
ФЕБРУАР
· 27.2. Откривање спомен бисте Момчилу Тапавици
· 25.2. Асфалтитање улица у насељу Руманка
· 12.2. Обилазак радова у насељу Сајлово
· 5.2. Два нова семафора у Улици Новосадског сајма
· 5.2. Сајлово добија уређене улице
ЈАНУАР
· 29.1. Завршена изградња саобраћајних површина и кружне раскрснице са пратећом инфраструкруром код Научно-технолошког парка у Кампусу у Новом Саду
· 22.1. Уређују се улице у насељу Подбара
· 10.1. Лепше лице Позоришног трга
архива актуелности 2019.
JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad

ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА САОБРАЋАЈНИХ ПОВРШИНА И КРУЖНЕ РАСКРСНИЦЕ СА ПРАТЕЋОМ ИНФРАСТРУКРУРОМ КОД НАУЧНО-ТЕХНОЛОШКОГ ПАРКА У КАМПУСУ У НОВОМ САДУ

29.1.2020.

   Данас, 29. јануара 2020. године, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и председник Покрајинске владе Игор Мировић, са својим сарадницима, посетили су Научно-технолошки парк поводом завршетка изградње прве фазе, односно дела објекта који је намењен Факултету техничких наука.
Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције у Новом Саду завршила је изградњу ободних саобраћајница којимa се омогућава приступ комплексу. Пошто очекујемо повећање обима саобраћаја у овом делу Кампуса, изведени су сви планом предвиђени садржаји у регулацији саобраћајнице.
  • Планским документом предвиђен је приступ објекту Научно-технолошког парка са источне стране, и то приступном саобраћајницом која представља продужетак Улице Вељка Петровића. Будући да предметна саобраћајница, представља део локалне путне мреже,  није било предвиђено повезивање коловоза са Булеваром цара Лазара који спада у категорију примарних саобраћајница, те се овај крак „слепо завршава“. Профил продужетка Улице Вељка Петровића, осим двосмерног коловоза, чине обострани паркинзи, са управном, односно подужном шемом паркирања, као и обостране пешачке стазе. Дужина предметне саобраћајнице износи 170м
  • Нa месту укрштања Улице Др Илије Ђуричића и Улице Вељка Петровића изграђена је једнотрачна кружна раскрсница са пречником уписане кружнице Д= 26м,  као и са обликованим физичким острвима за раздвајање саобраћајних токова односно улива и излива
  • Улица Др Илије Ђуричића је изграђена дo Фрушкогорске улице, ширина коловоза је 6 м у дужини ~131 м. У профилу улице изграђен је oбострани паркинг са управном шемом паркирања (укупно 24 паркинг места и 3 паркиг места за инвалиде), обостране пешачке стазе, као и бициклистичка стаза
  • Изграђена је фекална канализација у дужини од 200 м, атмосферска канализација у дужини 221м и водоводна мрежаса прикључцима у дужини од 160 м.


УРЕЂУЈУ СЕ УЛИЦЕ У НАСЕЉУ ПОДБАРА

22.1.2020.

   Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције у петак, 17. јануара, започела је радове на изградњи саобраћајних површина у насељу Подбара.
Последњих година са интензивном изградњом вишестамбених објеката, у овом делу града дошло је до знатног повећања броја становника, а самим тим и возила, у односу на некадашње стање. Променом структуре становања отежан је пешачки, али и саобраћај уопште, а евидентан је и проблем са паркирањем, због чега постоји оправдана потреба за реконструкцијом улица у овом насељу.
У првој фази, која је тренутно у току, биће изграђене саобраћајне површине у четири улице – Душана Васиљева, Жарка Васиљевића, Стевана Милованова и Козачинског. Сем коловоза, предвиђена је изградња обостраних пешачких стаза, обостраних паркинга, колских прилаза и јавног осветљења. У ове четири улице предвиђена је изградња укупно 221 паркинг места, а на сваком четвртом биће остављен простор за садњу дрвећа.
Радови на изградњи саобраћајних површина усклађени су са динамиком радова на реконструкцији водоводне и канализационе мреже, које изводи ЈКП „Водовод и канализација“. У улицама у којима се изводе радови предвиђена је потпуна обустава саобраћаја, али ће се улице, по завршетку радова, појединачно пуштати у саобраћај.
Вредност ове инвестиције износи 130 милиона динара, а рок за завршетак свих предвиђених радова је 150 календарских дана.
Такође, у току је и реконструкција Улице Марка Миљанова у којој је предвиђен нови коловоз, пешачке и бициклистичке стазе, као и паркинзи и јавно осветљење. Ову инвестицију, вредну 191 милион динара, заједнички финансирају Град Нови Сад и АП Војводина.
У наредном периоду планирано је уређење још 22 улице у насељу Подбара, за које је тренутно у изради пројектна документација.
ЛЕПШЕ ЛИЦЕ ПОЗОРИШНОГ ТРГА

10.1.2020.

   Са циљем да се побољша функционалност, естетика и атрактивност најужег центра града, као дела урбанистички и културно заштићеног старог градског језгра, Град Нови Сад ће током ове године приступити уређењу јавних површина на овом локалитету. Због величине и комплексности самог простора, пројектовање и реализација подељени су по зонама, а тренутно се приводи крају израда техничке документације за I фазу уређења дела градског језгра.
Прва фаза, за коју је исходована грађевинска дозвола, обухвата зону Позоришног трга, Успенске улице и дела пролаза између Српског народног позоришта и ТЦ „Аполо“. Уређење овог урбаног фрагмента подразумева партерно и хортикултурно уређење, реконструкцију подземних инсталација, изградњу јавног и декоративног осветљења и постављање урбаног мобилијара. Поред планске документације, основ за пројектовање представљају и награђени радови са Урбанистичко-архитектонског конкурса који је спровела Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције.
Простор Позоришног трга, као партерна површина намењена првенствено пешацима, биће поплочана гранитним плочама у три дискретно тониране нијансе, са значајним повећањем зелених површина у смислу формирања нових и очувања постојећих. Од укупно 8.110м² прве фазе, само зеленило заузима 2.714м². Према Успенској улици планирана је амбијентална целина са плитким воденим огледалом, фонтаном, простором за седење и  жардињерама са украсним жбуњем.
У зони Успенске улице пројектоване су аутобуске нише и нове надстрешнице. Потпорни зидић око позоришта преобликоваће се у континуалну клупу, док је уз тротоар до зеленог појаса предвиђена двосмерна бициклистичка стаза са уградном подном расветом. Пратећи намену и функцију простора и нових садржаја у истом, формира се нови дрворед дуж Успенске улице. 
На простору између СНП и „Аполо“ центра, као централни елемент задржава се стабло платана око кога се планира ново партерно уређење и урбана опрема. Зелени појас уз теретни улаз у позориште повећава се и преобликује садњом новог зеленила.
У оквиру прве фазе уређења градског језгра биће постављен и савремени урбани мобилијар – континуалне клупе и клупе са жардињерама, канте за отпатке, држачи за бициклове, стубићи за спречавање проласка возила, као и јавне чесме. Клупе се једним својим делом стапају са постојећим зеленим површинама и на тај начин доприносе повезивању простора у јединствену целину. Поред расвете на стубовима, предвиђено је и декоративно осветљење партерне водене површине, клупа и жардињера, меморијалне траке, споменика и појединих стабала дрвећа.
Као успомена на некадашњу Малу јеврејску улицу, која је постојала до 70-их година прошлог века, у нивоу партера планира се постављање металне „меморијалне траке“, ширине 40 цм и укупне дужине око 160м, која се ка Булевару Михајла Пупина уздиже у виду информативног стуба. Подаци на меморијалној траци замишљени су као „проток времена“ града Новог Сада, од прве насеобине до данашњих дана. Уз меморијалну траку биће постављено подно осветљење које ће формирати светлосну линију и дати посебну атмосферу обновљеном Позоришном тргу.  
По комплетном завршетку пројектне документације, приступиће се спровођењу јавне набавке за извођача радова за прву фазу уређења дела градског језгра, како бисмо нашим суграђанима већ током ове године омогућили много лепши и пријатнији амбијент у самом центру, а самим тим га учинили привлачнијим за све туристе који посећују наш град.


Untitled Document
© ГУ ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИНВЕСТИЦИЈЕ