АКТУЕЛНО | ЈАВНЕ НАБАВКЕ | ПРОДАЈА ЗЕМЉИШТА | КАТАЛОГ ЛОКАЦИЈА «Google МАПА» | КОНТАКТ | ГИС
Почетна страна
Untitled Document
АВГУСТ
· 20.8. У Ветернику изграђен нови семафор
· 11.8. Почели радови на инфраструктурном опремању стамбених блокова за припаднике снага безбедности у Новом Саду
ЈУЛИ
· 31.7. Уређује се простор око полицијске испоставе
· 27.7. Постављен семафор код Јодне бање
· 10.7. Осветљена школска дворишта
ЈУНИ
· 17.6. Нови Сад и Ветерник повезани Булеваром Јована Дучића
· 17.6. Детелинара добија "Урбани џеп"
МАЈ
· 30.5. Добре вести за новосадске бициклисте
АПРИЛ
· 24.4. Напредују радови на Булевару Јована Дучића
· 8.4. Корона не зауставља новосадске неимаре
ФЕБРУАР
· 27.2. Откривање спомен бисте Момчилу Тапавици
· 25.2. Асфалтитање улица у насељу Руманка
· 12.2. Обилазак радова у насељу Сајлово
· 5.2. Два нова семафора у Улици Новосадског сајма
· 5.2. Сајлово добија уређене улице
ЈАНУАР
· 29.1. Завршена изградња саобраћајних површина и кружне раскрснице са пратећом инфраструкруром код Научно-технолошког парка у Кампусу у Новом Саду
· 22.1. Уређују се улице у насељу Подбара
· 10.1. Лепше лице Позоришног трга
архива актуелности 2019.
JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad

УРЕЂУЈУ СЕ УЛИЦЕ У НАСЕЉУ ПОДБАРА

22.1.2020.

   Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције у петак, 17. јануара, започела је радове на изградњи саобраћајних површина у насељу Подбара.
Последњих година са интензивном изградњом вишестамбених објеката, у овом делу града дошло је до знатног повећања броја становника, а самим тим и возила, у односу на некадашње стање. Променом структуре становања отежан је пешачки, али и саобраћај уопште, а евидентан је и проблем са паркирањем, због чега постоји оправдана потреба за реконструкцијом улица у овом насељу.
У првој фази, која је тренутно у току, биће изграђене саобраћајне површине у четири улице – Душана Васиљева, Жарка Васиљевића, Стевана Милованова и Козачинског. Сем коловоза, предвиђена је изградња обостраних пешачких стаза, обостраних паркинга, колских прилаза и јавног осветљења. У ове четири улице предвиђена је изградња укупно 221 паркинг места, а на сваком четвртом биће остављен простор за садњу дрвећа.
Радови на изградњи саобраћајних површина усклађени су са динамиком радова на реконструкцији водоводне и канализационе мреже, које изводи ЈКП „Водовод и канализација“. У улицама у којима се изводе радови предвиђена је потпуна обустава саобраћаја, али ће се улице, по завршетку радова, појединачно пуштати у саобраћај.
Вредност ове инвестиције износи 130 милиона динара, а рок за завршетак свих предвиђених радова је 150 календарских дана.
Такође, у току је и реконструкција Улице Марка Миљанова у којој је предвиђен нови коловоз, пешачке и бициклистичке стазе, као и паркинзи и јавно осветљење. Ову инвестицију, вредну 191 милион динара, заједнички финансирају Град Нови Сад и АП Војводина.
У наредном периоду планирано је уређење још 22 улице у насељу Подбара, за које је тренутно у изради пројектна документација.
Untitled Document
© ГУ ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИНВЕСТИЦИЈЕ