АКТУЕЛНО | ЈАВНЕ НАБАВКЕ | ПРОДАЈА ЗЕМЉИШТА | КАТАЛОГ ЛОКАЦИЈА «Google МАПА» | КОНТАКТ | ГИС
Почетна страна
Untitled Document
2019.
ДЕЦЕМБАР
· 30.12. Година великих градских инвестиција
· 23.12. Соларно јавно осветљење вест на европској телевизији
·

9.12. Пуштене у саобраћај приступне саобраћајнице Жежељевом мосту

НОВЕМБАР
· 7.11. Изграђене саобраћајне површине са пратећом инфраструктуром у Улици Јована Храниловића и на делу Булевара Јаше Томића
ОКТОБАР
· 28.10. Реконструисане улице у Подграђу
· 25.10. Асфалт за више улица у Ветернику
· 16.10. Уређење улица у насељу Сајлово
СЕПТЕМБАР
· 26.9. Два нова дечија игралишта у Новом Саду
АВГУСТ
· 8.8. Уређење дела Кинеске четврти у завршној фази
· 7.8. Почиње изградња станова за припаднике снага безбедности у Новом Саду
ЈУЛИ
· 22.7. Улица Бате Бркића отворена за саобраћај
· 12.7. Нови семафор на Булевару краља Петра I
· 7.7. Клиса добила булевар
· 3.7. Обилазак радова у Бегечу
ЈУНИ
· 26.6 Резултати Архитектонског конкурса пословно-угоститељског објекта и пешачко-инфраструктурног моста преко канала ДТД у Новом Саду
· 25.6. Радови на Варадинском мосту
· 20.6. Изградња Улице Бате Бркића у завршној фази
МАЈ
· 30.5. Одмичу радови у Улици Бате Бркића
· 24.5. Завршена изградња кружне раскрснице у Сремској Каменици
· 16.5. Финални радови на Сентандрејском булевару
· 10.5. Напредују радови у Кинеској четврти
· 6.5. Завршена друга фаза бициклистичке стазе Нови Сад-Бегеч
АПРИЛ
· 24.4. Нови сјај Толстојеве улице
JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad

ГОДИНА ВЕЛИКИХ ГРАДСКИХ ИНВЕСТИЦИЈА

30.12.2019.

   Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције завршава 2019. годину у знаку успешне реализације планираних инвестиционих активности, изузетно важних за урбани развој нашег града.Са циљем унапређења путне инфраструктуре на територији Града Новог Сада ове године изграђено је преко 10 км нових саобраћајних површина, док је кроз редовно одржавање извршено асфалтирање у укупној дужини од чак 72 км. Наш град богатији је за две значајне саобраћајнице булеварског типа (Сентандрејски пут и Улица Бате Бркића), а комплетну нфраструктуру добио је и знатан број улица (Булевар деспота Стефана, Толстојева, Руђера Бошковића, Јосифа Руњанина, Јована Храниловића, Дрварска, Нова у Ветернику, Ратарска и Индустријска у Ченеју, као и три улице у Подграђу). Сем тога, безбедност у саобраћају подигнута је на виши ниво изградњом кружне раскрснице у Сремској Каменици (код Института), као и изградњом бициклистичке стазе између Футога и Бегеча. Значајан допринос дат је и у инфраструктурном опремању капиталних објеката (зграда РТВ, Кинеска четврт, објекти за избегла лица у Ветернику, Научно-технолошки парк), а средства су уложена и у партерно уређење приградских насеља (Будисава, Ковиљ и Степановићево). У настојању да негујемо своје највеће културно благо, ове године уређен је део Подграђа (код Војне болнице), а извршена је и санација висеће осматрачнице на Петроварадинској тврђави. 
Сем што се у наредном периоду планира изградња нових мостова, води се рачуна и о постојећим, тако да је комплетно реконструисан Сентандрејски мост преко канала ДТД, поправљене су пешачке стазе на Мосту слободе, а извршен је и стручни преглед са оценом стања и предлогом мера заштите за све новосадске мостове. Чвршћа повезаност бачке и сремске стране града омогућена је изградњом Жежељевог моста који је ове године добио и планиране приступне саобраћајнице. 
У оквиру овогодишњег инвестиционог циклуса велика пажња поклоњена је успостављању једнаких комуналних стандарда за све делове градске територије кроз изградњу преко 30км канализационе мреже у Адицама, Ветернику, Клиси и Руменци.
Безбедност грађана у вечерњим часовима побољшана је изградњом новог јавног осветљења и постављањем преко 600 стубова са ЛЕД извором светла на новоизграђеним саобраћајницама, али и у деловима Петроварадина, Ветерника, Адица, Ковиља, Сремске Каменице, Сајлова. Ове године Нови Сад је по први пут добио соларно јавно осветљење тако да сада 100 светиљки овог типа осветљава дечија игралишта и аутобуска стајалишта на 46 локација у граду.
Ради лакшег и безбеднијег одвијања саобраћаја на градској путној мрежи, постављена су три нова семафора (Булевар Европе, Булевар краља Петра, Прерадовићева улица у Петроварадину), док су два тренутно у изградњи (у улици Новосадског сајма).
Са жељом да се побољшају услови за бављење спортским активностима и допринесе лепшем и безбрижнијем одрастању наших малишана, изграђено је 7 баскет терена, 2 теретане на отвореном и скејт парк за децу, док је скејт парк за одрасле у потпуност реконструисан. Сем што је поправљено око 100 постојећих, постављено је и 6 нових дечијих игралишта са иновативним садржајима. Такође, настављено је са праксом обнављања и набавке новог урбаног мобилијара тако да је ове године постављено 150 клупа и преко 300 корпи за отпатке.Реализација неколико капиталних инфра-структурних пројеката тренутно је у току и биће завршена током идуће године (продужетак Булевара Јована Дучића, Улица Марка Миљанова, Улица Соње Маринковић у Сремској Каменици, парк на Новом насељу, пречистач отпадних вода у Бегечу), док се у најскорије време очекује почетак радова на изградњи саобраћајних површина у насељима Подбара и Сајлово, као и инфраструктурно опремање стамбеног блока за припаднике снага безбедности на Југовићеву. За знатан број будућих инвестиционих подухвата,  као први неопходан корак ка реализацији, у изради је пројектно-техничка документација, чијим завршетком ће се створити услови да се у буџету определе средства и за саме радове.
По речима в.д. начелника Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, Дејана Мандића, све наведене инвестиционе активности показују да Град Нови Сад има намеру да комуналну инфраструктуру доведе на висок ниво квалитата, какво наши грађани и заслужују. „Примарни циљ нам је успостављање највиших комуналних стандарда, који морају бити једнаки за све наше суграђане, а у том правцу и још јачим темпом наставићемо и у наредном периоду“ – изјавио је Мандић.


СОЛАРНО ЈАВНО ОСВЕТЉЕЊЕ ВЕСТ НА ЕВРОПСКОЈ ТЕЛЕВИЗИЈИ

23.12.2019.

EU renewable energy project lights the way in Croatia and Serbia
    Почетком 2019. године, захваљујући средствима ИПА фонда у оквиру програма прекограничне сарадње Европске уније, Град Нови Сад добио је соларно јавно осветљење.
На 48 локација постављено је 100 стубова и светиљки са соларним панелима на местима на којима није могуће повезивање на електроенергетску мрежу или где је била потребна допуна постојећем осветљењу. На тај начин осветљење је добило 24 дечијих игралишта и 24 аутобуских стајалишта, углавном у рубним деловима града и у приградским насељима. Део средства утрошен је у развој катастра јавног осветљења и израду Акционог плана за одрживу енергију у Новом Саду.
Пројекат R-SOL-E Renewable Solar Energy (обновљива соларна енергија) реализован је у сарадњи са партнерима из Републике Хрватске (град Белишће и општина Горјани), о чему је симљен и емитован прилог на европском тв каналу euronews.

ПУШТЕНЕ У САОБРАЋАЈ ПРИСТУПНЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ ЖЕЖЕЉЕВОМ МОСТУ

9.12.2019.

   Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, Зорана Михајловић потпредседница Владе и министарка грађевинарства и Сем Фабрици, шеф Делегације ЕУ у Србији, заједно са в.д. начелника Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, Дејаном Мандићем, у понедељак, 09. децембра 2019. године, обишли су завршетак радова на изградњи приступних саобраћајница Жежељевом мосту.


Новосадска страна:

  • Изграђено је 618 метара главног правца (312 м са две коловозне траке у оба смера и разделним острвом и 306  метара са по једном коловозном траком у оба смера) и 670 метара кракова (прилаза) са по једном траком.
  • Укупно је уграђено 11.000,00 м2 асфалта.
  • Изграђене су пешачке и бициклистичке стазе у дужини од 950 метара.

Петроварадинска страна:

  • Изграђено је 480 метара главног правца (220 м са две коловозне траке у једном смеру и једном коловозном траком у супротном смеру и 260 метара са по једном коловозном траком у оба смера) и 1.400 метара кракова (прилаза) са по једном траком у сваком смеру и кружном раскрсницом.
  • Укупно је уграђено 14.500,00 м2 асфалта.
  • Изграђене су пешачке и бициклистичке стазе у дужини од 1.200 метара.
  • Изграђен је подвожњак дужине 20 метара, намењен за двоколосечни саобраћај, за брзине од 200 км/h
Укупна вредност радова износи око 4,5 милиона €, а финансијер је Делегација ЕУ у Србији.
Untitled Document
© ГУ ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИНВЕСТИЦИЈЕ