АКТУЕЛНО | ЈАВНЕ НАБАВКЕ | ПРОДАЈА ЗЕМЉИШТА | КАТАЛОГ ЛОКАЦИЈА «Google МАПА» | КОНТАКТ | ГИС
Почетна страна
Untitled Document
ЈУЛИ
· 12.7. Нови семафор на Булевару краља Петра I
· 7.7. Клиса добила булевар
· 3.7. Обилазак радова у Бегечу
ЈУНИ
· 25.6. Радови на Варадинском мосту
· 20.6. Изградња Улице Бате Бркића у завршној фази
МАЈ
· 30.5. Одмичу радови у Улици Бате Бркића
· 24.5. Завршена изградња кружне раскрснице у Сремској Каменици
· 16.5. Финални радови на Сентандрејском булевару
· 10.5. Напредују радови у Кинеској четврти
· 6.5. Завршена друга фаза бициклистичке стазе Нови Сад-Бегеч
АПРИЛ
· 24.4. Нови сјај Толстојеве улице
JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad

НОВИ СЕМАФОР НА БУЛЕВАРУ КРАЉА ПЕТРА ПРВОГ

12.7.2019.

   Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције тренутно реализује радове на изградњи саобраћајних површина и пешачког семафора на Булевару краља Петра I, у близини Машинске школе у Новом Саду. 
Пешачки прелаз на Булевару краља Петра I, у зони са раскрсницом Улице Паје Марковића Адамова, представља изузетно опасно место на којем су се дешавале саобраћајне незгоде. Пешачки прелаз на овој локацији, који је обележен преко 4 саобраћајне траке, до сада је био означен само хоризонталном и вертикалном сигнализацијом, што није довољно за пружање максималне безбедности свим учесницима у саобраћају. Због велике густине саобраћаја, више саобраћајних трака по смеру, непосредне близине јавних установа и интензивних пешачких кретања, постоји оправдана потреба за безбеднијим и ефикаснијим регулисањем саобраћаја постављањем светлосне сигнализације на овом пешачком прелазу. 
Будући пешачки семафор радиће у режиму најаве, што значи да ће пешаци притиском на тастер омогућити појаву зеленог светла ради безбедног преласка преко улице. Такође, биће постављени и дисплеји који ће одбројавати време трајања црвеног и зеленог светла. Притом ће овај семафор радити у координацији са семафором на раскрсници са Гагариновом улицом, што ће омогућити већу проточност саобраћаја на Булевару краља Петра I. 
На овој локацији биће извршени и грађевински радови. Постојеће разделно острво се руши и гради се ново које ће се простирати у дужини од 170м (од Гагаринове улице па све до будућег семафора). Уводи се бициклистички прелаз, а за потребе безбедног кретања слепих и слабовидих лица предвиђено је постављање плоча упозорења и плоча водиља. 
Уговорена вредност ове инвестиције је 10,7 милиона динара (са ПДВ-ом), а рок за завршетак свих предвиђених радова је 120 дана.

КЛИСА ДОБИЛА БУЛЕВАР

7.7.2019.

   У суботу, 06. јула 2019. године, деоница Сентандрејског пута, од Приморске до Велебитске улице, пуштена је у саобраћај. Новоизграђену саобраћајницу булеварског типа обишли су Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, заједно са министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зораном Михајловић, председником Покрајинске владе, Игором Мировићем и директором ЈП „Путеви Србије“, Зораном Дробњаком. На деоници од Приморске до Велебитске улице, у дужини од 1.380 метара, изграђене су две коловозне са по две саобраћајне траке по смеру, обостране пешачке и бициклистичке стазе, сервисне саобраћајнице, паркинзи, јавно осветљење и семафори.Изградњом ове саобраћајнице регулисаће се саобраћајне гужве на веома фреквентном транзитном путу и једном од улазно-излазних праваца за Нови Сад, а тиме се истовремено доприноси урбанизацији и развоју комуналне инфраструктуре у  делу града преко канала ДТД.
Инвестиција је вредна 702 милиона динара, а заједничким улагањем финансирали су је Град Нови Сад, АП Војводина и ЈП „Путеви Србије“.


ОБИЛАЗАК РАДОВА У БЕГЕЧУ

3.7.2019.

   Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић и в.д. начелника Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, Дејан Мандић, обишли су у среду, 03. јула 2019. године, радове на изградњи пречистача отпадних вода у Бегечу.Будући комплекс пречистача простираће се на површини од 1,5 ha, удаљеној око 500м од самог насеља, јужно од магистралног пута Нови Сад-Бачка Паланка.
Сем самог постројења, у оквиру комплекса биће изграђене интерне саобраћајнице, паркинг, јавно осветљење, водоводна и електро мрежа, а читав простор ће се на крају и хортикултурно уредити. Након завршетка свих предвиђених радова и исходовања употребне дозволе, постројење ће бити предато надлежном ЈКП „Водовод и канализација“ на даље управљање и одржавање, а ово предузеће приступиће изградњи кућних прикључака. Капацитет пречистача је око 4000 прикључака, а његовом изградњом биће омогућено да раније изграђена канализациона мрежа буде пуштена у функцију. За обезбеђење одговарајућег квалитета пречишћене воде, предвиђена је примена комбинованог поступка механичко-биолошког пречишћавања, чиме ће бити задовољени сви неопходни услови заштите животне средине, а нарочито заштите околног земљишта, као и површинских и подземних вода.
За комплетну реализацију ове инвестиције, укључујући ту и решавање имовинско-правних односа, као и изградњу приступног пута, из градског буџета издвојено је укупно 217 милиона динара, а предвиђено је да радови буду завршени до краја октобра текуће године.
Сем изградње пречистача, у Бегечу се тренутно спроводе и бројне активности у оквиру редовног одржавања. Асфалтирају се улице Рибарска и Лазе Костића, постављају се надстрешнице на аутобуским стајалиштима, поправља се паркинг код Ловачког дома, гради се терен за баскет и пешачка стаза поред фудбалског терена, поставља се дечије игралиште и тератана на отвореном, као и клупе и стубови јавног осветљења, уклањају се дивље депоније и уређује зеленило.
Untitled Document
© ГУ ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИНВЕСТИЦИЈЕ