АКТУЕЛНО | ЈАВНЕ НАБАВКЕ | ПРОДАЈА ЗЕМЉИШТА | КАТАЛОГ ЛОКАЦИЈА «Google МАПА» | КОНТАКТ | ГИС
Почетна страна
Untitled Document
2019.
ДЕЦЕМБАР
· 30.12. Година великих градских инвестиција
· 23.12. Соларно јавно осветљење вест на европској телевизији
·

9.12. Пуштене у саобраћај приступне саобраћајнице Жежељевом мосту

НОВЕМБАР
· 7.11. Изграђене саобраћајне површине са пратећом инфраструктуром у Улици Јована Храниловића и на делу Булевара Јаше Томића
ОКТОБАР
· 28.10. Реконструисане улице у Подграђу
· 25.10. Асфалт за више улица у Ветернику
· 16.10. Уређење улица у насељу Сајлово
СЕПТЕМБАР
· 26.9. Два нова дечија игралишта у Новом Саду
АВГУСТ
· 8.8. Уређење дела Кинеске четврти у завршној фази
· 7.8. Почиње изградња станова за припаднике снага безбедности у Новом Саду
ЈУЛИ
· 22.7. Улица Бате Бркића отворена за саобраћај
· 12.7. Нови семафор на Булевару краља Петра I
· 7.7. Клиса добила булевар
· 3.7. Обилазак радова у Бегечу
ЈУНИ
· 26.6 Резултати Архитектонског конкурса пословно-угоститељског објекта и пешачко-инфраструктурног моста преко канала ДТД у Новом Саду
· 25.6. Радови на Варадинском мосту
· 20.6. Изградња Улице Бате Бркића у завршној фази
МАЈ
· 30.5. Одмичу радови у Улици Бате Бркића
· 24.5. Завршена изградња кружне раскрснице у Сремској Каменици
· 16.5. Финални радови на Сентандрејском булевару
· 10.5. Напредују радови у Кинеској четврти
· 6.5. Завршена друга фаза бициклистичке стазе Нови Сад-Бегеч
АПРИЛ
· 24.4. Нови сјај Толстојеве улице
JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad

УЛИЦА БАТЕ БРКИЋА ОТВОРЕНА ЗА САОБРАЋАЈ

22.7.2019.

   Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, заједно са в.д. начелника Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, Дејаном Мандићем, у понедељак 22. јула 2019. године, обишао је новоизграђену саобраћајницу у продужетку Улице Бате Бркића у новосадском насељу Сателит.
Сви предвиђени радови завршени су и пре уговореног рока и улица је пуштена  у саобраћај. Насеље Сателит сада краси модерна саобраћајница булеварског типа, ширине 40м и дужине 550м, која се протеже од Булевара Јована Дучића до Футошког пута. Изграђене су две коловозне са по две саобраћајне траке по смеру, разделно острво са оивичењима, обостране бициклистичке и пешачке стазе и паркинзи. Постављена су по два аутобуска стајалишта са сваке стране, као и ново јавно осветљење, а претходно су обављени радови на изградњи подземне инфраструктуре (водоводна мрежа, канализациони колектор и каблирање електро инсталација).  Сем главног правца, уређене су и споредне улице, Анђе Ранковић и Антуна Урбана, које су такође добиле нове саобраћајне површине. Даље следи озелењавање овог локалитета формирањем зеленог појаса и садњом дрвећа у остављеним отворима иза сваког четвртог паркинг места. За реализацију ове инвестиције у буџету Града у протеклих неколико година издвојено је укупно око 870 милиона динара, а њен значај огледа се првенствено у томе што ће се у саобраћајном смислу растеретити главне саобраћајнице на Новом насељу. Исто тако, решава се и вишедеценијски проблем комунално неуређеног насеља Тозиновац, а Град Нови Сад определио је средства за откуп преосталих парцела на овом простору, ради изградње планираног продужетка Улице Анђе Ранковић, према ОШ „Милош Црњански“. 
Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције реализује и друге значајне инвестиционе активности на Новом насељу. У току је изградња парка према Булевару Европе, а ускоро ће уследити рушење напуштеног објекта Аутокопа на Футошком путу, као и изградња наставка Булевара Јована Дучића и спајање ове саобраћајнице са Улицом Драгослава Срејовића у Ветернику.


НОВИ СЕМАФОР НА БУЛЕВАРУ КРАЉА ПЕТРА ПРВОГ

12.7.2019.

   Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције тренутно реализује радове на изградњи саобраћајних површина и пешачког семафора на Булевару краља Петра I, у близини Машинске школе у Новом Саду. 
Пешачки прелаз на Булевару краља Петра I, у зони са раскрсницом Улице Паје Марковића Адамова, представља изузетно опасно место на којем су се дешавале саобраћајне незгоде. Пешачки прелаз на овој локацији, који је обележен преко 4 саобраћајне траке, до сада је био означен само хоризонталном и вертикалном сигнализацијом, што није довољно за пружање максималне безбедности свим учесницима у саобраћају. Због велике густине саобраћаја, више саобраћајних трака по смеру, непосредне близине јавних установа и интензивних пешачких кретања, постоји оправдана потреба за безбеднијим и ефикаснијим регулисањем саобраћаја постављањем светлосне сигнализације на овом пешачком прелазу. 
Будући пешачки семафор радиће у режиму најаве, што значи да ће пешаци притиском на тастер омогућити појаву зеленог светла ради безбедног преласка преко улице. Такође, биће постављени и дисплеји који ће одбројавати време трајања црвеног и зеленог светла. Притом ће овај семафор радити у координацији са семафором на раскрсници са Гагариновом улицом, што ће омогућити већу проточност саобраћаја на Булевару краља Петра I. 
На овој локацији биће извршени и грађевински радови. Постојеће разделно острво се руши и гради се ново које ће се простирати у дужини од 170м (од Гагаринове улице па све до будућег семафора). Уводи се бициклистички прелаз, а за потребе безбедног кретања слепих и слабовидих лица предвиђено је постављање плоча упозорења и плоча водиља. 
Уговорена вредност ове инвестиције је 10,7 милиона динара (са ПДВ-ом), а рок за завршетак свих предвиђених радова је 120 дана.

КЛИСА ДОБИЛА БУЛЕВАР

7.7.2019.

   У суботу, 06. јула 2019. године, деоница Сентандрејског пута, од Приморске до Велебитске улице, пуштена је у саобраћај. Новоизграђену саобраћајницу булеварског типа обишли су Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, заједно са министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зораном Михајловић, председником Покрајинске владе, Игором Мировићем и директором ЈП „Путеви Србије“, Зораном Дробњаком. На деоници од Приморске до Велебитске улице, у дужини од 1.380 метара, изграђене су две коловозне са по две саобраћајне траке по смеру, обостране пешачке и бициклистичке стазе, сервисне саобраћајнице, паркинзи, јавно осветљење и семафори.Изградњом ове саобраћајнице регулисаће се саобраћајне гужве на веома фреквентном транзитном путу и једном од улазно-излазних праваца за Нови Сад, а тиме се истовремено доприноси урбанизацији и развоју комуналне инфраструктуре у  делу града преко канала ДТД.
Инвестиција је вредна 702 милиона динара, а заједничким улагањем финансирали су је Град Нови Сад, АП Војводина и ЈП „Путеви Србије“.


ОБИЛАЗАК РАДОВА У БЕГЕЧУ

3.7.2019.

   Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић и в.д. начелника Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, Дејан Мандић, обишли су у среду, 03. јула 2019. године, радове на изградњи пречистача отпадних вода у Бегечу.Будући комплекс пречистача простираће се на површини од 1,5 ha, удаљеној око 500м од самог насеља, јужно од магистралног пута Нови Сад-Бачка Паланка.
Сем самог постројења, у оквиру комплекса биће изграђене интерне саобраћајнице, паркинг, јавно осветљење, водоводна и електро мрежа, а читав простор ће се на крају и хортикултурно уредити. Након завршетка свих предвиђених радова и исходовања употребне дозволе, постројење ће бити предато надлежном ЈКП „Водовод и канализација“ на даље управљање и одржавање, а ово предузеће приступиће изградњи кућних прикључака. Капацитет пречистача је око 4000 прикључака, а његовом изградњом биће омогућено да раније изграђена канализациона мрежа буде пуштена у функцију. За обезбеђење одговарајућег квалитета пречишћене воде, предвиђена је примена комбинованог поступка механичко-биолошког пречишћавања, чиме ће бити задовољени сви неопходни услови заштите животне средине, а нарочито заштите околног земљишта, као и површинских и подземних вода.
За комплетну реализацију ове инвестиције, укључујући ту и решавање имовинско-правних односа, као и изградњу приступног пута, из градског буџета издвојено је укупно 217 милиона динара, а предвиђено је да радови буду завршени до краја октобра текуће године.
Сем изградње пречистача, у Бегечу се тренутно спроводе и бројне активности у оквиру редовног одржавања. Асфалтирају се улице Рибарска и Лазе Костића, постављају се надстрешнице на аутобуским стајалиштима, поправља се паркинг код Ловачког дома, гради се терен за баскет и пешачка стаза поред фудбалског терена, поставља се дечије игралиште и тератана на отвореном, као и клупе и стубови јавног осветљења, уклањају се дивље депоније и уређује зеленило.
Untitled Document
© ГУ ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИНВЕСТИЦИЈЕ