АКТУЕЛНО | ЈАВНЕ НАБАВКЕ | ПРОДАЈА ЗЕМЉИШТА | КАТАЛОГ ЛОКАЦИЈА «Google МАПА» | КОНТАКТ | ГИС
Почетна страна
Untitled Document
2019.
ДЕЦЕМБАР
· 30.12. Година великих градских инвестиција
· 23.12. Соларно јавно осветљење вест на европској телевизији
·

9.12. Пуштене у саобраћај приступне саобраћајнице Жежељевом мосту

НОВЕМБАР
· 7.11. Изграђене саобраћајне површине са пратећом инфраструктуром у Улици Јована Храниловића и на делу Булевара Јаше Томића
ОКТОБАР
· 28.10. Реконструисане улице у Подграђу
· 25.10. Асфалт за више улица у Ветернику
· 16.10. Уређење улица у насељу Сајлово
СЕПТЕМБАР
· 26.9. Два нова дечија игралишта у Новом Саду
АВГУСТ
· 8.8. Уређење дела Кинеске четврти у завршној фази
· 7.8. Почиње изградња станова за припаднике снага безбедности у Новом Саду
ЈУЛИ
· 22.7. Улица Бате Бркића отворена за саобраћај
· 12.7. Нови семафор на Булевару краља Петра I
· 7.7. Клиса добила булевар
· 3.7. Обилазак радова у Бегечу
ЈУНИ
· 26.6 Резултати Архитектонског конкурса пословно-угоститељског објекта и пешачко-инфраструктурног моста преко канала ДТД у Новом Саду
· 25.6. Радови на Варадинском мосту
· 20.6. Изградња Улице Бате Бркића у завршној фази
МАЈ
· 30.5. Одмичу радови у Улици Бате Бркића
· 24.5. Завршена изградња кружне раскрснице у Сремској Каменици
· 16.5. Финални радови на Сентандрејском булевару
· 10.5. Напредују радови у Кинеској четврти
· 6.5. Завршена друга фаза бициклистичке стазе Нови Сад-Бегеч
АПРИЛ
· 24.4. Нови сјај Толстојеве улице
JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad

УЛИЦА БАТЕ БРКИЋА ОТВОРЕНА ЗА САОБРАЋАЈ

22.7.2019.

   Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, заједно са в.д. начелника Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, Дејаном Мандићем, у понедељак 22. јула 2019. године, обишао је новоизграђену саобраћајницу у продужетку Улице Бате Бркића у новосадском насељу Сателит.
Сви предвиђени радови завршени су и пре уговореног рока и улица је пуштена  у саобраћај. Насеље Сателит сада краси модерна саобраћајница булеварског типа, ширине 40м и дужине 550м, која се протеже од Булевара Јована Дучића до Футошког пута. Изграђене су две коловозне са по две саобраћајне траке по смеру, разделно острво са оивичењима, обостране бициклистичке и пешачке стазе и паркинзи. Постављена су по два аутобуска стајалишта са сваке стране, као и ново јавно осветљење, а претходно су обављени радови на изградњи подземне инфраструктуре (водоводна мрежа, канализациони колектор и каблирање електро инсталација).  Сем главног правца, уређене су и споредне улице, Анђе Ранковић и Антуна Урбана, које су такође добиле нове саобраћајне површине. Даље следи озелењавање овог локалитета формирањем зеленог појаса и садњом дрвећа у остављеним отворима иза сваког четвртог паркинг места. За реализацију ове инвестиције у буџету Града у протеклих неколико година издвојено је укупно око 870 милиона динара, а њен значај огледа се првенствено у томе што ће се у саобраћајном смислу растеретити главне саобраћајнице на Новом насељу. Исто тако, решава се и вишедеценијски проблем комунално неуређеног насеља Тозиновац, а Град Нови Сад определио је средства за откуп преосталих парцела на овом простору, ради изградње планираног продужетка Улице Анђе Ранковић, према ОШ „Милош Црњански“. 
Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције реализује и друге значајне инвестиционе активности на Новом насељу. У току је изградња парка према Булевару Европе, а ускоро ће уследити рушење напуштеног објекта Аутокопа на Футошком путу, као и изградња наставка Булевара Јована Дучића и спајање ове саобраћајнице са Улицом Драгослава Срејовића у Ветернику.


Untitled Document
© ГУ ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИНВЕСТИЦИЈЕ