АКТУЕЛНО | ЈАВНЕ НАБАВКЕ | ПРОДАЈА ЗЕМЉИШТА | КАТАЛОГ ЛОКАЦИЈА «Google МАПА» | КОНТАКТ | ГИС
Почетна страна
Untitled Document
2019.
ДЕЦЕМБАР
· 30.12. Година великих градских инвестиција
· 23.12. Соларно јавно осветљење вест на европској телевизији
·

9.12. Пуштене у саобраћај приступне саобраћајнице Жежељевом мосту

НОВЕМБАР
· 7.11. Изграђене саобраћајне површине са пратећом инфраструктуром у Улици Јована Храниловића и на делу Булевара Јаше Томића
ОКТОБАР
· 28.10. Реконструисане улице у Подграђу
· 25.10. Асфалт за више улица у Ветернику
· 16.10. Уређење улица у насељу Сајлово
СЕПТЕМБАР
· 26.9. Два нова дечија игралишта у Новом Саду
АВГУСТ
· 8.8. Уређење дела Кинеске четврти у завршној фази
· 7.8. Почиње изградња станова за припаднике снага безбедности у Новом Саду
ЈУЛИ
· 22.7. Улица Бате Бркића отворена за саобраћај
· 12.7. Нови семафор на Булевару краља Петра I
· 7.7. Клиса добила булевар
· 3.7. Обилазак радова у Бегечу
ЈУНИ
· 26.6 Резултати Архитектонског конкурса пословно-угоститељског објекта и пешачко-инфраструктурног моста преко канала ДТД у Новом Саду
· 25.6. Радови на Варадинском мосту
· 20.6. Изградња Улице Бате Бркића у завршној фази
МАЈ
· 30.5. Одмичу радови у Улици Бате Бркића
· 24.5. Завршена изградња кружне раскрснице у Сремској Каменици
· 16.5. Финални радови на Сентандрејском булевару
· 10.5. Напредују радови у Кинеској четврти
· 6.5. Завршена друга фаза бициклистичке стазе Нови Сад-Бегеч
АПРИЛ
· 24.4. Нови сјај Толстојеве улице
JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad

ОБИЛАЗАК РАДОВА У БЕГЕЧУ

3.7.2019.

   Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић и в.д. начелника Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, Дејан Мандић, обишли су у среду, 03. јула 2019. године, радове на изградњи пречистача отпадних вода у Бегечу.Будући комплекс пречистача простираће се на површини од 1,5 ha, удаљеној око 500м од самог насеља, јужно од магистралног пута Нови Сад-Бачка Паланка.
Сем самог постројења, у оквиру комплекса биће изграђене интерне саобраћајнице, паркинг, јавно осветљење, водоводна и електро мрежа, а читав простор ће се на крају и хортикултурно уредити. Након завршетка свих предвиђених радова и исходовања употребне дозволе, постројење ће бити предато надлежном ЈКП „Водовод и канализација“ на даље управљање и одржавање, а ово предузеће приступиће изградњи кућних прикључака. Капацитет пречистача је око 4000 прикључака, а његовом изградњом биће омогућено да раније изграђена канализациона мрежа буде пуштена у функцију. За обезбеђење одговарајућег квалитета пречишћене воде, предвиђена је примена комбинованог поступка механичко-биолошког пречишћавања, чиме ће бити задовољени сви неопходни услови заштите животне средине, а нарочито заштите околног земљишта, као и површинских и подземних вода.
За комплетну реализацију ове инвестиције, укључујући ту и решавање имовинско-правних односа, као и изградњу приступног пута, из градског буџета издвојено је укупно 217 милиона динара, а предвиђено је да радови буду завршени до краја октобра текуће године.
Сем изградње пречистача, у Бегечу се тренутно спроводе и бројне активности у оквиру редовног одржавања. Асфалтирају се улице Рибарска и Лазе Костића, постављају се надстрешнице на аутобуским стајалиштима, поправља се паркинг код Ловачког дома, гради се терен за баскет и пешачка стаза поред фудбалског терена, поставља се дечије игралиште и тератана на отвореном, као и клупе и стубови јавног осветљења, уклањају се дивље депоније и уређује зеленило.
Untitled Document
© ГУ ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИНВЕСТИЦИЈЕ