АКТУЕЛНО | ЈАВНЕ НАБАВКЕ | ПРОДАЈА ЗЕМЉИШТА | КАТАЛОГ ЛОКАЦИЈА «Google МАПА» | КОНТАКТ | ГИС
Почетна страна
Untitled Document
СЕПТЕМБАР
· 26.9. Два нова дечија игралишта у Новом Саду
АВГУСТ
· 8.8. Уређење дела Кинеске четврти у завршној фази
· 7.8. Почиње изградња станова за припаднике снага безбедности у Новом Саду
ЈУЛИ
· 22.7. Улица Бате Бркића отворена за саобраћај
· 12.7. Нови семафор на Булевару краља Петра I
· 7.7. Клиса добила булевар
· 3.7. Обилазак радова у Бегечу
ЈУНИ
· 25.6. Радови на Варадинском мосту
· 20.6. Изградња Улице Бате Бркића у завршној фази
МАЈ
· 30.5. Одмичу радови у Улици Бате Бркића
· 24.5. Завршена изградња кружне раскрснице у Сремској Каменици
· 16.5. Финални радови на Сентандрејском булевару
· 10.5. Напредују радови у Кинеској четврти
· 6.5. Завршена друга фаза бициклистичке стазе Нови Сад-Бегеч
АПРИЛ
· 24.4. Нови сјај Толстојеве улице
JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad

РАДОВИ НА ВАРАДИНСКОМ МОСТУ

25.6.2019.

   Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције је у понедељак, 24.06.2019. године, започела радове на Варадинском мосту, због чега је дошло до измене режима саобраћаја и наизменичног пропуштања возила у зони извођења радова.
Радови се изводе на десној коловозној траци, гледано из правца Петроварадина, а обухватају санацију оштећених металних и гумених делова на дилатационим спојницама. Тренутно се ради комплетна реконструкција прве дилатационе спојнице, у дужини од 2м, а планирано је да ови радови буду завршени до почетка Егзита.
У другој половини јула или почетком августа санираће се друга, мање оштећена дилатациона спојница, на којој ће бити замењен само гумени део, тзв „гумени тепих“. Радови ће се обављати најпре на једној, а затим и на другој коловозној траци, такође уз наизменично одвијање саобраћаја.
Вредност ових радова је 2,6 милиона динара, а по налогу Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, изводи их ГП „Мостоградња“.
Напомињемо да се истовремено врши и преглед Варадинског моста, као и Моста слободе, са оценом стања и предлогом мера заштите, а све у циљу побољшања услова за безбедно и неометано одвијања колског и пешачког саобраћаја.   На основу извршене анализе и добијеног извештаја о потенцијално угроженим деловима моста, дефинисаће се које је радове неопходно извршити и у складу са тим планираће се потребна средства у буџету Града. Такође, планирано је да се ове године приступи радовима на поправци оштећених пешачких стаза на Мосту слободе.


ИЗГРАДЊА УЛИЦЕ БАТЕ БРКИЋА У ЗАВРШНОЈ ФАЗИ

20.6.2019.

   Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, заједно са в.д. нечелником Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, Дејаном Мандићем, дана 20. јуна 2019. године обишао је завршне радове на изградњи саобраћајнице у продужетку Улице Бате Бркића у новосадском насељу Сателит.Очекивано је да радови, који су почели у новембру прошле године, буду завршени до краја јула, а тиме ће се добити модерна саобраћајница булеварског типа у дужини од 550м која ће на још једном месту да повеже Ново насеље са Футошким путем. За ову значајну инвестицију Град Нови Сад је, од решавања имовинско-правних односа, преко израде пројектне документације па до саме изградње, издвојио око 870 милиона динара.
Градоначелник Вучевић изразио је задовољство што је изградња ове улице близу завршетка, истакавши да ће Град ускоро реализовати још једну велику инвестицију, а то је спајање Булевара Јована Дучића и Улице Драгослава Срејовића, чиме ће се добити нови улазно-излазни правац према Ветернику и растеретити врло фреквентни регионални пут Нови Сад-Бачка Паланка.


Untitled Document
© ГУ ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИНВЕСТИЦИЈЕ