АКТУЕЛНО | ЈАВНЕ НАБАВКЕ | ПРОДАЈА ЗЕМЉИШТА | КАТАЛОГ ЛОКАЦИЈА «Google МАПА» | КОНТАКТ | ГИС
Почетна страна
Untitled Document
2019.
ДЕЦЕМБАР
· 30.12. Година великих градских инвестиција
· 23.12. Соларно јавно осветљење вест на европској телевизији
·

9.12. Пуштене у саобраћај приступне саобраћајнице Жежељевом мосту

НОВЕМБАР
· 7.11. Изграђене саобраћајне површине са пратећом инфраструктуром у Улици Јована Храниловића и на делу Булевара Јаше Томића
ОКТОБАР
· 28.10. Реконструисане улице у Подграђу
· 25.10. Асфалт за више улица у Ветернику
· 16.10. Уређење улица у насељу Сајлово
СЕПТЕМБАР
· 26.9. Два нова дечија игралишта у Новом Саду
АВГУСТ
· 8.8. Уређење дела Кинеске четврти у завршној фази
· 7.8. Почиње изградња станова за припаднике снага безбедности у Новом Саду
ЈУЛИ
· 22.7. Улица Бате Бркића отворена за саобраћај
· 12.7. Нови семафор на Булевару краља Петра I
· 7.7. Клиса добила булевар
· 3.7. Обилазак радова у Бегечу
ЈУНИ
· 26.6 Резултати Архитектонског конкурса пословно-угоститељског објекта и пешачко-инфраструктурног моста преко канала ДТД у Новом Саду
· 25.6. Радови на Варадинском мосту
· 20.6. Изградња Улице Бате Бркића у завршној фази
МАЈ
· 30.5. Одмичу радови у Улици Бате Бркића
· 24.5. Завршена изградња кружне раскрснице у Сремској Каменици
· 16.5. Финални радови на Сентандрејском булевару
· 10.5. Напредују радови у Кинеској четврти
· 6.5. Завршена друга фаза бициклистичке стазе Нови Сад-Бегеч
АПРИЛ
· 24.4. Нови сјај Толстојеве улице
JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad

РЕЗУЛТАТИ АРХИТЕКТОНСКОГ КОНКУРСА ПОСЛОВНО-УГОСТИТЕЉСКОГ ОБЈЕКТА И ПЕШАЧКО-ИНФРАСТРУКТУРНОГ МОСТА ПРЕКО КАНАЛА ДТД У НОВОМ САДУ

26.6.2019.

   Предмет конкурса је израда идејног решења за пешачко - инфраструктурни мост преко Канала Дунав – Тиса - Дунав, као и идејно архитектонско решење за пословно - угоститељски објекат, који се налазе на ушћу Канала ДТД у Дунав.
Циљ конкурса је детаљнија урбанистичко - архитектонска разрада свих елемената у обухвату конкурса: моста, приступних саобраћајница, бициклистичког и пешачког повезивања са окружењем, начин и врсту уређења зелених и других слободних површина у оквиру конкурсне локације, као и да се за објекaт, одређеног архитектонског програма (према условима из плана), изабере најквалитетније решење у складу са постојећим и перспективним квалитетом ове атрактивне локације.
Задатак конкурса је дефиниција и других обликовних елемената простора, од којих су основни: партерно и хортикултурно уређење, избор урбаног мобилијара и расвета простора, као и могућност фазне реализације. Погледајте цео текст обавештења о резултатима конкурса

РАДОВИ НА ВАРАДИНСКОМ МОСТУ

25.6.2019.

   Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције је у понедељак, 24.06.2019. године, започела радове на Варадинском мосту, због чега је дошло до измене режима саобраћаја и наизменичног пропуштања возила у зони извођења радова.
Радови се изводе на десној коловозној траци, гледано из правца Петроварадина, а обухватају санацију оштећених металних и гумених делова на дилатационим спојницама. Тренутно се ради комплетна реконструкција прве дилатационе спојнице, у дужини од 2м, а планирано је да ови радови буду завршени до почетка Егзита.
У другој половини јула или почетком августа санираће се друга, мање оштећена дилатациона спојница, на којој ће бити замењен само гумени део, тзв „гумени тепих“. Радови ће се обављати најпре на једној, а затим и на другој коловозној траци, такође уз наизменично одвијање саобраћаја.
Вредност ових радова је 2,6 милиона динара, а по налогу Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, изводи их ГП „Мостоградња“.
Напомињемо да се истовремено врши и преглед Варадинског моста, као и Моста слободе, са оценом стања и предлогом мера заштите, а све у циљу побољшања услова за безбедно и неометано одвијања колског и пешачког саобраћаја.   На основу извршене анализе и добијеног извештаја о потенцијално угроженим деловима моста, дефинисаће се које је радове неопходно извршити и у складу са тим планираће се потребна средства у буџету Града. Такође, планирано је да се ове године приступи радовима на поправци оштећених пешачких стаза на Мосту слободе.


ИЗГРАДЊА УЛИЦЕ БАТЕ БРКИЋА У ЗАВРШНОЈ ФАЗИ

20.6.2019.

   Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, заједно са в.д. нечелником Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, Дејаном Мандићем, дана 20. јуна 2019. године обишао је завршне радове на изградњи саобраћајнице у продужетку Улице Бате Бркића у новосадском насељу Сателит.Очекивано је да радови, који су почели у новембру прошле године, буду завршени до краја јула, а тиме ће се добити модерна саобраћајница булеварског типа у дужини од 550м која ће на још једном месту да повеже Ново насеље са Футошким путем. За ову значајну инвестицију Град Нови Сад је, од решавања имовинско-правних односа, преко израде пројектне документације па до саме изградње, издвојио око 870 милиона динара.
Градоначелник Вучевић изразио је задовољство што је изградња ове улице близу завршетка, истакавши да ће Град ускоро реализовати још једну велику инвестицију, а то је спајање Булевара Јована Дучића и Улице Драгослава Срејовића, чиме ће се добити нови улазно-излазни правац према Ветернику и растеретити врло фреквентни регионални пут Нови Сад-Бачка Паланка.


Untitled Document
© ГУ ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИНВЕСТИЦИЈЕ