АКТУЕЛНО | ЈАВНЕ НАБАВКЕ | ПРОДАЈА ЗЕМЉИШТА | КАТАЛОГ ЛОКАЦИЈА «Google МАПА» | КОНТАКТ | ГИС
Почетна страна
JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad

ФИНАЛНИ РАДОВИ НА СЕНТАНДРЕЈСКОМ БУЛЕВАРУ

16.5.2019.

   Данас, 16. маја 2019. године, в.д. начелника Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, Дејан Мандић и члан Градског већа за комуналне послове, Владимир Стојковић, са својим сарадницима, обишли су радове на изградњи нове саобраћајнице булеварског типа на потезу од кружне раскрснице са Приморском улицом до Велебитске улице (у дужини од 1.380м).
Радови се одвијају планираном динамиком. На деоници од кружне раскрснице са Приморском улицом до Ритске улице завршени су радови на подземним инсталацијама, асфалтирању и постављени су стубови јавне расвете. У току су радови од Ритске улице до Велебитске улице. На овој деоници завршени су сви хидро радови, а први слој асфалта је постављен на траси нове саобраћајнице између Ритске улице и Улице Паје РадосављевићаНова саобраћајница ће садржати две коловозне траке ширине по 7 метара са по две саобраћајне траке, које ће бити раздвојене разделним острвом, траке за паркирање, обостране пешачке стазе, као и једнострану бициклистичку стазу намењену двосмерном саобраћају. Ови радови обухватају сву пратећу инфраструктуру (реконструкцију водоводне мреже, реконструкцију атмосферске канализације, светлосну сигнализацију, као и јавно осветљење).
Вредност радова износи 700 милиона динара, а радови се финансирају заједничким средствима Града Новог Сада, АП Војводине и ЈП Путеви Србије.
НАПРЕДУЈУ РАДОВИ У КИНЕСКОЈ ЧЕТВРТИ

10.5.2019.

   Данас, 10. маја 2019. године, в.д. начелника Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, Дејан Мандић, в.д. начелника Градскe управe за имовину и имовинско-правне послове, Мирјана Марковић и представници Фондације Европска престоница културе, са својим сарадницима, обишли су радове на уређењу јавних површина Кинеске четврти.
Уређење јавних површина изводи се у више фаза с обзиром на комплексност локалитета, а и због синхронизације са динамиком радова на самим објектима које треба да реализује Градска управа за имовину и имовинско-правне послове.У току је извођење I фазе радова која обухвата уређење комплекса некадашње фабрике „Петар Драпшин“. Радови су започети дана 15. октобра 2018. године, а вредност радова износи 248.422.983,68 динара (прва фаза).
Радови се одвијају у регулацији Булевара деспота Стефана, улици која повезује Булевар деспота Стефана са пешачком стазом на Кеју и интерним улицама око објекта бр. 7 који је предвиђен за културну станицу. Пројектним решењем планирана је изградња коловоза од гранитне коцке, асфалтних бициклистичких стаза, као и пешачких стаза и паркинга од монтажно-бетонских елелмената. Да би простор Кинеске четврти био функционалан, изградиће се нова водоводна и канализациона мрежа с црпном станицом. Планирано је и постављање новог јавног осветљења с ЛЕД светиљкама.


ЗАВРШЕНА ДРУГА ФАЗА БИЦИКЛИСТИЧКЕ СТАЗЕ НОВИ САД-БЕГЕЧ

6.5.2019.

   Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, потпредседник Владе Републике Србије и министар за трговину, туризам и телекомуникације, Расим Љајић и начелник Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, Дејан Мандић, у суботу, 04. маја  2019. године обишли су други део новоизграђене бициклистичке стазе Нови Сад-Бегеч. 
Деоница Нови Сад–Бегеч својим мањим делом води кроз урбану зону док највећим делом, у дужини од око 23 км, траса води по круни одбрамбеног насипа од Дунава и подељена је на седам сектора. Сектор 5 бициклистичке стазе, дужине 6275 м, простире се од улице Дунавска у Футогу до улице Обалска у Бегечу.
У првој фази, која је реализована 2017. године, изведени су радови од Дунавске улице у Футогу до изласка из Футога према Бегечу и то у дужини од 1.727 м. Ову инвестицију, вредну 20 милиона динара, финансирала је Република Србија, посредством Министарства трговине, туризма и телекомуникација, а у оквиру конкурса за доделу субвенција и дотација намењених за развој туризма.
Ове године реализована је изградња друге фазе бициклистичке стазе, на деоници од изласка из Футога до Обалске улице у Бегечу, у дужини од 4.548 м. Средства у износу од 70 милиона динара у заједничком финансирању обезбедили су Република Србија (Министарство трговине, туризма и телекомуникација) и Град Нови Сад (Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције). 
Радови на изградњи бициклистичке стазе Нови Сад-Бегеч наставиће се и у наредном периоду. У току је израда пројектне документације за деоницу дугу 10.573 м, од Улице Симе Матавуља у Новом Саду до Дунавске улице у Футогу.
Бициклистичка стаза Нови Сад-Бегеч припада једном од три међународна бициклистичка коридора који пролазе кроз Србију, коридору Euro Velo 6, познатијем као Дунавска рута. Овај коридор има почетак на обалама Атлантског океана у Француској, а затим пролази кроз Швајцарску, Немачку, Аустрију, Словачку, Мађарску, Србију, Хрватску, Бугарску и завршава се у Румунији, на обалама Црног мора. Кроз нашу земљу протеже се у дужини од 665 км.


Untitled Document
© ГУ ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИНВЕСТИЦИЈЕ