АКТУЕЛНО | ЈАВНЕ НАБАВКЕ | ПРОДАЈА ЗЕМЉИШТА | КАТАЛОГ ЛОКАЦИЈА «Google МАПА» | КОНТАКТ | ГИС
Почетна страна
Untitled Document
2019.
ДЕЦЕМБАР
· 30.12. Година великих градских инвестиција
· 23.12. Соларно јавно осветљење вест на европској телевизији
·

9.12. Пуштене у саобраћај приступне саобраћајнице Жежељевом мосту

НОВЕМБАР
· 7.11. Изграђене саобраћајне површине са пратећом инфраструктуром у Улици Јована Храниловића и на делу Булевара Јаше Томића
ОКТОБАР
· 28.10. Реконструисане улице у Подграђу
· 25.10. Асфалт за више улица у Ветернику
· 16.10. Уређење улица у насељу Сајлово
СЕПТЕМБАР
· 26.9. Два нова дечија игралишта у Новом Саду
АВГУСТ
· 8.8. Уређење дела Кинеске четврти у завршној фази
· 7.8. Почиње изградња станова за припаднике снага безбедности у Новом Саду
ЈУЛИ
· 22.7. Улица Бате Бркића отворена за саобраћај
· 12.7. Нови семафор на Булевару краља Петра I
· 7.7. Клиса добила булевар
· 3.7. Обилазак радова у Бегечу
ЈУНИ
· 26.6 Резултати Архитектонског конкурса пословно-угоститељског објекта и пешачко-инфраструктурног моста преко канала ДТД у Новом Саду
· 25.6. Радови на Варадинском мосту
· 20.6. Изградња Улице Бате Бркића у завршној фази
МАЈ
· 30.5. Одмичу радови у Улици Бате Бркића
· 24.5. Завршена изградња кружне раскрснице у Сремској Каменици
· 16.5. Финални радови на Сентандрејском булевару
· 10.5. Напредују радови у Кинеској четврти
· 6.5. Завршена друга фаза бициклистичке стазе Нови Сад-Бегеч
АПРИЛ
· 24.4. Нови сјај Толстојеве улице
JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad

ОДМИЧУ РАДОВИ У УЛИЦИ БАТЕ БРКИЋА

30.5.2019.

   Радови на изградњи саобраћајнице у продужетку Улице Бате Бркића у новосадском насељу Сателит одвијају се предвиђеном динамиком, а до краја јула ова улица добиће излаз на Футошки пут.
На највећем делу деонице изграђена је водоводна и канализациона мреже и постављене електро и друге врсте инсталација. Такође, урађена је туцаничка подлога на коловозу, постављени су ивичњаци и поплочани паркинзи, као и пешачке и бициклистичке стазе. Пошто су уклоњени објекти ЈКП „Тржница“, створили су се услови да се радови на саобраћајници могу изводити и на простору код Сателитске пијаце, где се тренутно ради на изградњи подземне инфраструктуре, након чега ће се приступити путарским радовима.У Улици Анђе Ранковић завршене су пешачке стазе, паркинзи и конструкција кружне раскрснице, а у наредним данима приступиће се асфалтирању коловоза. У Улици Антуна Урбана у току је израда пешачких стаза и туцаничке подлоге на коловозу, након чега ће и ова улица бити асфалтирана. Истовремено, постављају се стубови јавног осветљења, а планирана је и реконструкција семафорског уређаја на раскрсници Бате Бркића и Футошког пута, где ће бити постављен временски дисплеј и звучни уређај за слепа и слабовида лица.
Град Нови Сад је за реализацију ове инвестиције издвојио 370 милиона динара, а претходно су значајна средства уложена за експропријацију парцела и израду пројектне документације. Завршетком свих предвиђених радова добиће се једна модерна саобраћајница булеварског типа у дужини од 550м, од Булевара Јована Дучића до Футошког пута. Поред неоспорног саобраћајног значаја, изградњом ове саобраћајнице допринеће се урбанизацији и решавању најкрупнијих комуналних проблема у насељу Сателит.
ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА КРУЖНЕ РАСКРСНИЦЕ У СРЕМСКОЈ КАМЕНИЦИ

24.5.2019.

   Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић и в.д. начелник Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, Дејан Мандић, у петак, 24. маја 2019. године, са сарадницима су обишли новоизграђену кружну раскрсницу у Сремској Каменици (раскрсница улица Пут доктора Голдмана, Моше Пијаде и Бранислава Букурова).

Двадесетак дана пре уговореног рока завршени су сви предвиђени радови на изградњи кружне раскрснице. Инвестицију вредну 94.135.867,00 динара заједнички су финансирали - Град Нови Сад (Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције) и АПВ Војводина (Управа за капитална улагања).

Значај ове инвестиције огледа се у томе што се изградњом кружног тока, на месту претходне неуређене четворокраке раскрснице, доприноси ефикаснијем одвијању колског саобраћаја на правцу према Институту. Такође, изграђена је пешачка и бициклистичка стаза чиме је знатно повећана безбедност свих учесника у саобраћају. Бициклистички саобраћај је овим измештен са коловоза, а пешацима омогућено лакше кретање до Института и оближњег аутобуског стајалишта.

Новоизграђена кружна раскрсница добила је и одговарајуће јавно осветљење. У самој раскрсници и на приступним путевима монтирано је укупно 19 стубова и постављено је 30 нових светиљки. Ради визуелног ефекта, а сходно простору и прегледности саобраћаја, централни део раскрснице је хортикултурно уређен, односно посађено је украсно шибље.

Током извођења радова саобраћај није био у прекиду, а Институт је све време имао редовно снабдевање водом тако да ни у једном моменту није било нарушено уобичајено функционисање ове установе.
ФИНАЛНИ РАДОВИ НА СЕНТАНДРЕЈСКОМ БУЛЕВАРУ

16.5.2019.

   Данас, 16. маја 2019. године, в.д. начелника Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, Дејан Мандић и члан Градског већа за комуналне послове, Владимир Стојковић, са својим сарадницима, обишли су радове на изградњи нове саобраћајнице булеварског типа на потезу од кружне раскрснице са Приморском улицом до Велебитске улице (у дужини од 1.380м).
Радови се одвијају планираном динамиком. На деоници од кружне раскрснице са Приморском улицом до Ритске улице завршени су радови на подземним инсталацијама, асфалтирању и постављени су стубови јавне расвете. У току су радови од Ритске улице до Велебитске улице. На овој деоници завршени су сви хидро радови, а први слој асфалта је постављен на траси нове саобраћајнице између Ритске улице и Улице Паје РадосављевићаНова саобраћајница ће садржати две коловозне траке ширине по 7 метара са по две саобраћајне траке, које ће бити раздвојене разделним острвом, траке за паркирање, обостране пешачке стазе, као и једнострану бициклистичку стазу намењену двосмерном саобраћају. Ови радови обухватају сву пратећу инфраструктуру (реконструкцију водоводне мреже, реконструкцију атмосферске канализације, светлосну сигнализацију, као и јавно осветљење).
Вредност радова износи 700 милиона динара, а радови се финансирају заједничким средствима Града Новог Сада, АП Војводине и ЈП Путеви Србије.
НАПРЕДУЈУ РАДОВИ У КИНЕСКОЈ ЧЕТВРТИ

10.5.2019.

   Данас, 10. маја 2019. године, в.д. начелника Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, Дејан Мандић, в.д. начелника Градскe управe за имовину и имовинско-правне послове, Мирјана Марковић и представници Фондације Европска престоница културе, са својим сарадницима, обишли су радове на уређењу јавних површина Кинеске четврти.
Уређење јавних површина изводи се у више фаза с обзиром на комплексност локалитета, а и због синхронизације са динамиком радова на самим објектима које треба да реализује Градска управа за имовину и имовинско-правне послове.У току је извођење I фазе радова која обухвата уређење комплекса некадашње фабрике „Петар Драпшин“. Радови су започети дана 15. октобра 2018. године, а вредност радова износи 248.422.983,68 динара (прва фаза).
Радови се одвијају у регулацији Булевара деспота Стефана, улици која повезује Булевар деспота Стефана са пешачком стазом на Кеју и интерним улицама око објекта бр. 7 који је предвиђен за културну станицу. Пројектним решењем планирана је изградња коловоза од гранитне коцке, асфалтних бициклистичких стаза, као и пешачких стаза и паркинга од монтажно-бетонских елелмената. Да би простор Кинеске четврти био функционалан, изградиће се нова водоводна и канализациона мрежа с црпном станицом. Планирано је и постављање новог јавног осветљења с ЛЕД светиљкама.


ЗАВРШЕНА ДРУГА ФАЗА БИЦИКЛИСТИЧКЕ СТАЗЕ НОВИ САД-БЕГЕЧ

6.5.2019.

   Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, потпредседник Владе Републике Србије и министар за трговину, туризам и телекомуникације, Расим Љајић и в.д. начелник Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, Дејан Мандић, у суботу, 04. маја  2019. године обишли су други део новоизграђене бициклистичке стазе Нови Сад-Бегеч. 
Деоница Нови Сад–Бегеч својим мањим делом води кроз урбану зону док највећим делом, у дужини од око 23 км, траса води по круни одбрамбеног насипа од Дунава и подељена је на седам сектора. Сектор 5 бициклистичке стазе, дужине 6275 м, простире се од улице Дунавска у Футогу до улице Обалска у Бегечу.
У првој фази, која је реализована 2017. године, изведени су радови од Дунавске улице у Футогу до изласка из Футога према Бегечу и то у дужини од 1.727 м. Ову инвестицију, вредну 20 милиона динара, финансирала је Република Србија, посредством Министарства трговине, туризма и телекомуникација, а у оквиру конкурса за доделу субвенција и дотација намењених за развој туризма.
Ове године реализована је изградња друге фазе бициклистичке стазе, на деоници од изласка из Футога до Обалске улице у Бегечу, у дужини од 4.548 м. Средства у износу од 70 милиона динара у заједничком финансирању обезбедили су Република Србија (Министарство трговине, туризма и телекомуникација) и Град Нови Сад (Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције). 
Радови на изградњи бициклистичке стазе Нови Сад-Бегеч наставиће се и у наредном периоду. У току је израда пројектне документације за деоницу дугу 10.573 м, од Улице Симе Матавуља у Новом Саду до Дунавске улице у Футогу.
Бициклистичка стаза Нови Сад-Бегеч припада једном од три међународна бициклистичка коридора који пролазе кроз Србију, коридору Euro Velo 6, познатијем као Дунавска рута. Овај коридор има почетак на обалама Атлантског океана у Француској, а затим пролази кроз Швајцарску, Немачку, Аустрију, Словачку, Мађарску, Србију, Хрватску, Бугарску и завршава се у Румунији, на обалама Црног мора. Кроз нашу земљу протеже се у дужини од 665 км.


Untitled Document
© ГУ ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИНВЕСТИЦИЈЕ