АКТУЕЛНО | ЈАВНЕ НАБАВКЕ | ПРОДАЈА ЗЕМЉИШТА | КАТАЛОГ ЛОКАЦИЈА «Google МАПА» | КОНТАКТ | ГИС
Почетна страна
JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad

ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА КРУЖНЕ РАСКРСНИЦЕ У СРЕМСКОЈ КАМЕНИЦИ

24.5.2019.

   Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић и начелник Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, Дејан Мандић, у петак, 24. маја 2019. године, са сарадницима су обишли новоизграђену кружну раскрсницу у Сремској Каменици (раскрсница улица Пут доктора Голдмана, Моше Пијаде и Бранислава Букурова).

Двадесетак дана пре уговореног рока завршени су сви предвиђени радови на изградњи кружне раскрснице. Инвестицију вредну 94.135.867,00 динара заједнички су финансирали - Град Нови Сад (Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције) и АПВ Војводина (Управа за капитална улагања).

Значај ове инвестиције огледа се у томе што се изградњом кружног тока, на месту претходне неуређене четворокраке раскрснице, доприноси ефикаснијем одвијању колског саобраћаја на правцу према Институту. Такође, изграђена је пешачка и бициклистичка стаза чиме је знатно повећана безбедност свих учесника у саобраћају. Бициклистички саобраћај је овим измештен са коловоза, а пешацима омогућено лакше кретање до Института и оближњег аутобуског стајалишта.

Новоизграђена кружна раскрсница добила је и одговарајуће јавно осветљење. У самој раскрсници и на приступним путевима монтирано је укупно 19 стубова и постављено је 30 нових светиљки. Ради визуелног ефекта, а сходно простору и прегледности саобраћаја, централни део раскрснице је хортикултурно уређен, односно посађено је украсно шибље.

Током извођења радова саобраћај није био у прекиду, а Институт је све време имао редовно снабдевање водом тако да ни у једном моменту није било нарушено уобичајено функционисање ове установе.
Untitled Document
© ГУ ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИНВЕСТИЦИЈЕ