АКТУЕЛНО | ЈАВНЕ НАБАВКЕ | ПРОДАЈА ЗЕМЉИШТА | КАТАЛОГ ЛОКАЦИЈА «Google МАПА» | КОНТАКТ | ГИС
Почетна страна
Untitled Document
2019.
ДЕЦЕМБАР
· 30.12. Година великих градских инвестиција
· 23.12. Соларно јавно осветљење вест на европској телевизији
·

9.12. Пуштене у саобраћај приступне саобраћајнице Жежељевом мосту

НОВЕМБАР
· 7.11. Изграђене саобраћајне површине са пратећом инфраструктуром у Улици Јована Храниловића и на делу Булевара Јаше Томића
ОКТОБАР
· 28.10. Реконструисане улице у Подграђу
· 25.10. Асфалт за више улица у Ветернику
· 16.10. Уређење улица у насељу Сајлово
СЕПТЕМБАР
· 26.9. Два нова дечија игралишта у Новом Саду
АВГУСТ
· 8.8. Уређење дела Кинеске четврти у завршној фази
· 7.8. Почиње изградња станова за припаднике снага безбедности у Новом Саду
ЈУЛИ
· 22.7. Улица Бате Бркића отворена за саобраћај
· 12.7. Нови семафор на Булевару краља Петра I
· 7.7. Клиса добила булевар
· 3.7. Обилазак радова у Бегечу
ЈУНИ
· 26.6 Резултати Архитектонског конкурса пословно-угоститељског објекта и пешачко-инфраструктурног моста преко канала ДТД у Новом Саду
· 25.6. Радови на Варадинском мосту
· 20.6. Изградња Улице Бате Бркића у завршној фази
МАЈ
· 30.5. Одмичу радови у Улици Бате Бркића
· 24.5. Завршена изградња кружне раскрснице у Сремској Каменици
· 16.5. Финални радови на Сентандрејском булевару
· 10.5. Напредују радови у Кинеској четврти
· 6.5. Завршена друга фаза бициклистичке стазе Нови Сад-Бегеч
АПРИЛ
· 24.4. Нови сјај Толстојеве улице
JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad

ЗАВРШЕНА ДРУГА ФАЗА БИЦИКЛИСТИЧКЕ СТАЗЕ НОВИ САД-БЕГЕЧ

6.5.2019.

   Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, потпредседник Владе Републике Србије и министар за трговину, туризам и телекомуникације, Расим Љајић и в.д начелник Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, Дејан Мандић, у суботу, 04. маја  2019. године обишли су други део новоизграђене бициклистичке стазе Нови Сад-Бегеч. 
Деоница Нови Сад–Бегеч својим мањим делом води кроз урбану зону док највећим делом, у дужини од око 23 км, траса води по круни одбрамбеног насипа од Дунава и подељена је на седам сектора. Сектор 5 бициклистичке стазе, дужине 6275 м, простире се од улице Дунавска у Футогу до улице Обалска у Бегечу.
У првој фази, која је реализована 2017. године, изведени су радови од Дунавске улице у Футогу до изласка из Футога према Бегечу и то у дужини од 1.727 м. Ову инвестицију, вредну 20 милиона динара, финансирала је Република Србија, посредством Министарства трговине, туризма и телекомуникација, а у оквиру конкурса за доделу субвенција и дотација намењених за развој туризма.
Ове године реализована је изградња друге фазе бициклистичке стазе, на деоници од изласка из Футога до Обалске улице у Бегечу, у дужини од 4.548 м. Средства у износу од 70 милиона динара у заједничком финансирању обезбедили су Република Србија (Министарство трговине, туризма и телекомуникација) и Град Нови Сад (Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције). 
Радови на изградњи бициклистичке стазе Нови Сад-Бегеч наставиће се и у наредном периоду. У току је израда пројектне документације за деоницу дугу 10.573 м, од Улице Симе Матавуља у Новом Саду до Дунавске улице у Футогу.
Бициклистичка стаза Нови Сад-Бегеч припада једном од три међународна бициклистичка коридора који пролазе кроз Србију, коридору Euro Velo 6, познатијем као Дунавска рута. Овај коридор има почетак на обалама Атлантског океана у Француској, а затим пролази кроз Швајцарску, Немачку, Аустрију, Словачку, Мађарску, Србију, Хрватску, Бугарску и завршава се у Румунији, на обалама Црног мора. Кроз нашу земљу протеже се у дужини од 665 км.


Untitled Document
© ГУ ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИНВЕСТИЦИЈЕ